skip to Main Content
Ryanair lanceert de goedkoopste prijs garantie

Ryanair lanceert de goedkoopste prijs garantie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ryanair is enkele jaren geleden begonnen met het “always getting better” programma waarmee ze elk jaar verbeteringen invoeren waarvan veel reizigers reeds gebruik hebben kunnen maken. Uiteraard is niet iedereen tevreden met de service van Ryanair maar de Ierse low cost vliegmaatschappij is toch steeds een van de grootste zoniet de grootste maatschappij dus iets zullen ze wel goed doen. Nu heeft Ryanair negen vernieuwingen aangekondigd waaronder de “vindt je het ticket ergens anders goedkoper dan krijg je het verschil terug” garantie.

Elk jaar probeert Ryanair te vernieuwen en niet iedereen vindt de veranderingen beter maar uiteindelijk worden wijzigingen in het beleid van Ryanair vaak overgenomen door de concurrentie. Dat wil nogmaals niet zeggen dat alles wat Ryanair doet goed is maar het feit dat jaar in jaar uit Ryanair blijft groeien wat betreft passagiersaantallen wil zeggen dat ze toch iets goed doen. Uiteraard zijn de meestal (maar niet altijd) lage prijzen voor tickets de doorslag voor mensen om bij de Ierse low cost vlieger te boeken maar ook de kleinere vliegvelden, het bijna altijd op tijd vliegen en het gemak van reizen met Ryanair maakt deze low cost vlieger tot een van de populairste bij de Europese reizigers.

Laagste prijs garantie

Nu wil Ryanair een stapje verder gaan en een soort van garantie voor de goedkoopste tickets geven. Dat houdt in dat vanaf nu mocht een passagier hetzelfde ticket voor de vlucht waarmee men reist ergens anders goedkoper vinden, deze het prijsverschil terug krijgt van Ryanair. Daar bovenop krijgt de passagier dan ook nog eens 5 euro tegoed op de My Ryanair account gestort, geld wat men kan gebruiken bij het boeken van een volgende vlucht.

Andere beloftes/verbeteringen

Weliswaar is deze garantie de meest vergaande belofte van Ryanair maar de maatschappij belooft ook dat in 2018 tenminste 90% van de vluchten op tijd zal vliegen. Daarnaast heeft Ryanair afgelopen 15 januari al het kofferbeleid aangepast, iets wat niet door iedereen gewaardeerd wordt terwijl anderen weer erg blij zijn met deze maatregel. Ook belooft Ryanair met een nieuwe “claim” of klachten team de geldige EU216 claims binnen 10 dagen op te lossen.

Ook Belooft Ryanair de groenste vliegmaatschappij te zijn met een plasticvrije omgeving binnen vijf jaar tijd wat inhoudt dat er houten bestek komt, biologisch afbreekbare koffiekopjes en het verwijderen van kunststoffen uit het assortiment vlucht producten. Daarnaast zijn er vereteringen aangekondgd bij Ryanair Rooms, Ryanair Transfers en de Connecting flights met name in Rome en Milaan in Italië en Porto in Portugal. Ook komt er het zogenaamde “Try Somewhere New” programma waarbij men video’s, reisgidsen en informatieve inhoud plaatst over reisbestemmingen op Ryanair.com.

Ryanair vervoert op jaarbasis meer dan 129 miljoen passagiers die met een gemiddelde van 2.000 vluchten per dag vanaf 87 vliegbasissen binnen Europa naar 210 bestemmingen in 33 landen vliegen. Ryanair heeft een vloot van meer dan 400 Boeing 737 vliegtuigen ter beschikking en de maatschappij heeft nog eens 240 nieuwe Boeing 737 vliegtuigen besteld waardoor het aantal passagiers in 2024 moet stijgen naar 200 miljoen reizigers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ryanair ja, maar niet meer Charleroi te moeilijk vanuit Kortrijk, of ook te duur voor mij alleen liever Brussel of zelfs Amsterdam

    1. Wat is er nu moeilijk aan Charleroi ? Met de auto geraak je er vlugger dan in Zaventem. Met de trein is het iets moeizamer : trein naar Charleroi Sud en dan een bus van de TEC (of deel een taxi met andere mensen)

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken