skip to Main Content
Het El Prado museum Madrid doet mee met de #10YearsChallenge
El Prado / Wikimedia

Het El Prado museum Madrid doet mee met de #10YearsChallenge

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zoals velen wellicht weten en velen wellicht ook niet is er op dit moment op internet en sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en Instagram een nieuwe hype gaande met de hashtag (naam) #10YearsChallenge. In feite gaat het daarbij om dat mensen een foto van 10 jaar geleden en een foto van nu laten zien ter vergelijking. Nu doet ook het meest bezochte museum van Spanje mee met die trend.

De #10YearsChallenge is populair geworden door bekende persoonlijkheden die op de sociale netwerken foto’s van zichzelf van nu en van 10 jaar geleden hebben geplaatst, iets dat soms voor hilarische momenten zorgde. Na de bekende persoonlijkheden werd dit overgenomen door alle andere instagrammers, facebookers en twitteraars waarna het een wereldwijde hype werd.

El Prado

Het bekendste en meest bezochte museum in Spanje is het El Prado en deze heeft besloten ook mee te doen met de hype. El Prado heeft dat gedaan met vijf belangrijke persoonlijkheden in de geschiedenis van Spanje, te weten de Infanta Margarita, Carlos Baltasar, Carlos II, Fernando VII en Alfonso XIII.

Dit zijn de hoofdrolspelers in de #10YearsChallenge of Art zoals de El Prado het noemt. Het museum uit Madrid wil dat de kunstfans ook meedoen met deze uitdaging en ze nodigen iedereen uit om op de website de zoekmachine van de kunstverzameling te gebruiken waar men kan filteren op datum, karakter, type portret etc.

De deelnemers

El Prado

Prins Baltasar Carlos, te paard, Velázquez, 1634-1635
Prins Baltasar Carlos, Juan Bautista Martínez del Mazo, 1645 Madrid

El Prado

Koning Alfonso XIII, Roman Navarro Garcia de Vinuesa, 1912
Alfonso XIII, Juan Antonio Benlliure en Gil, 1902 Madrid

El Prado

Carlos II-kind, Sebastián de Herrera Barnuevo, rond 1670
Carlos II, Juan Carreño de Miranda, rond 1680 Madrid

El Prado

Fernando VII, Luis de la Cruz en Ríos, rond 1825
Fernando VII met koninklijke mantel, Goya, 1814-1815 Madrid

El Prado

The Meninas, Velázquez, 1656 Doña Margarita de Austria, Juan Bautista Martínez del Mazo, 1665-1666 Madrid

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken