Reizen over de weg door Frankrijk alleen nog mogelijk met een negatieve PCR-test

Reizen over de weg door Frankrijk alleen nog mogelijk met een negatieve PCR-test
Beeld: Europa Press

Reizen over de weg door Frankrijk alleen nog mogelijk met een negatieve PCR-test

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op het laatste moment heeft Frankrijk de regels aangepast en sinds 31 januari is het voor EU-burgers alleen nog mogelijk om ook over land dus met bijvoorbeeld eigen vervoer naar Spanje of vanuit Spanje naar Nederland en België te reizen als je een negatieve PCR-test uitslag bij je hebt.

Volgens de Franse autoriteiten is er een strikte inperking nodig van de verplaatsingen om de wereldwijde verspreiding van de epidemie in te dammen, omdat het COVID-19-virus en de varianten erg actief circuleren. 

Daarom wordt elke internationale reis, vanuit het buitenland naar Frankrijk en vanuit Frankrijk naar het buitenland, tot nader order met klem afgeraden. 

Als een reis wegens een dringende reden toch noodzakelijk is, moet gehoor worden gegeven aan de onderstaande maatregelen die gelden bij het betreden van het Franse grondgebied en die zijn genomen om de verspreiding van het virus te beperken.

Verplichte negatieve PCR-test

Sinds zondag 31 januari geldt dat voor iedere vorm van reizen naar Frankrijk (aankomst over de weg, per spoor, per vliegtuig of per boot) de reiziger van 11 jaar en ouder moet beschikken over het negatieve resultaat van een PCR-test die minder dan 72 uur voor vertrek is afgenomen. 

Deze documenten moeten worden overgelegd bij controle aan de grens want er vinden opnieuw grenscontroles plaats door de Franse politie. Er zijn veel kleine grensovergangen tussen Frankrijk en Spanje gesloten, lees HIER meer daarover. Bij verplaatsingen per vliegtuig of boot moeten ze ook worden overgelegd bij het instappen.

Er geldt een uitzondering voor beroepsgoederenvervoerders over de weg, grenswerkers en voor bewoners van een grensgebied (binnen een straal van 30 km rond hun woning). 

Naast de verplichte PCR-test moet ook een verklaring op erewoord (KLIK HIER voor de Franse pdf) worden overlegd waarin de reiziger aangeeft:

  1. dat hij/zij geen aan Covid-19 gerelateerde symptomen heeft.
  2. dat hij/zij bij zijn/haar weten, in de veertien dagen voorafgaand aan zijn/haar reis, niet in contact is geweest met een persoon bij wie Covid-19 is geconstateerd.
  3. dat hij/zij accepteert dat hij/zij bij aankomst op het Franse grondgebied een PCR-test ondergaat.

Voor minderjarigen (onder de 11 jaar) geldt dat de PCR-test niet verplicht is en dat alleen bovenstaande punten 1 en 2 gelden.

Voor de informatie die geldt voor reizigers vanuit een buiten de Europese Ruimte (EU) gelegen land kun je HIER klikken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.