Voor- en nadelen van wonen in een klein Spaans dorp (geef jouw mening en tips)

Voor- en nadelen van wonen in een klein Spaans dorp

Voor- en nadelen van wonen in een klein Spaans dorp (geef jouw mening en tips)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nadat op 14 maart 2020 47 miljoen Spanjaarden een thuisblijfplicht kregen tijdens de eerste lange lockdown in Spanje, zijn er steeds meer inwoners van het land zich bewust geworden van de omgeving waar ze wonen en waar ze wonen. Tijdens en na de eerste landelijke lockdown begon men in Spanje driftig te zoeken naar appartementen met een tuintje of een groot balkon/terras, woningen niet ver weg maar wel buiten de grote steden en huizen op het platteland om de drukke en overvolle steden achter zich te laten.

Maar is het wonen in een dorp met minder dan 300 inwoners wel zo leuk? Wat zijn de voor- maar ook de nadelen (pros y contras) van het wonen op het platteland ver weg van de drukte. Om daarachter te komen kunnen we kijken naar dit artikel waarin gevraagd wordt aan diverse personen die de stap hebben gemaakt om van een drukke stad naar het platteland te verhuizen.

Wat is jouw mening

Maar het zou natuurlijk leuker zijn als we reacties van onze lezers zouden kunnen krijgen. Ongetwijfeld wonen er lezers in kleine dorpen ver weg van de drukte en het typische strandtoerisme in Spanje en ongetwijfeld zijn er veel tips die de lezers aan andere potentiële Spanje-migranten kunnen geven.

OPROEP: Zijn er lezers die ons hun tips maar ook voor- en nadelen kunnen geven van het wonen in een klein dorp. Laat het ons weten door het onderstaande formulier in te vullen met daarin je naam, uiteraard de naam van het dorp en de provincie en dan de voor- en nadelen, tips, ideeën etc. ¡Gracias! 

30% van alle gemeenten in Spanje bestaat uit minder dan 300 inwoners, dat is een behoorlijk aantal. Veel stadsbewoners zoeken met een verhuizing naar het platteland de rust op, het contact met de natuur, ver weg van de luchtvervuiling, de grijze skyline van hoge gebouwen … zeg maar back to basics.

Maar ondanks dat er veel voordelen op te noemen zijn, zijn er natuurlijk ook nadelen. Je moet overal voor in de auto stappen, de supermarkt, de dokter, de apotheek, de kapper, de tandarts, het postkantoor, kledingwinkels etc. Een of meerdere auto’s zijn dus belangrijk als je ergens op het platteland gaat wonen met als nadeel dat als je ergens woont waar het kan sneeuwen je soms ook nog eens afgesloten kunt zijn van de buitenwereld. 

Maar wegen de nadelen op tegen de voordelen? Dat vragen veel mensen zich af en ongetwijfeld zullen er veel nieuwe dorpsbewoners zijn die zeggen dat met de technologie van tegenwoordig met internet en alle online winkels er geen enkel probleem is om op het platteland te wonen.

Wat is jouw mening?

Woon jij op het Spaanse platteland in een klein dorp, laat ons dan weten wat volgens jou de voor- en nadelen zijn en als je tips hebt voor andere lezers zou dat helemaal geweldig zijn. Maak gebruik van het onderstaande formulier. Onze dank is groot.

Ga naar de inhoud