Naar welke Spaanse bestemmingen en vliegvelden zoeken Nederlanders en Belgen in Google in januari 2022?

Naar welke Spaanse bestemmingen en vliegvelden zoeken Nederlanders en Belgen in Google in januari 2022?
Beeld: Canva

Naar welke Spaanse bestemmingen en vliegvelden zoeken Nederlanders en Belgen in Google in januari 2022?

MADRID – Sinds december 2020 heeft Google speciaal voor overheden maar ook de reis- toerismesector wereldwijd Google Travel Insights gelanceerd. Op die pagina wordt allerlei informatie verzameld over het zoekgedrag van o.a. Spanjaarden, Nederlanders en Belgen naar bestemmingen, vliegvelden en hotels wereldwijd. Wij kijken alleen naar de bestemmingen en vliegvelden in Spanje en zien het volgende.

Google Travel Insights is een onderdeel van het bredere Google-platform en is gericht op degenen die actief zijn in de reis- en toerismesector. Het biedt een verscheidenheid aan online tools, samen met nuttige gegevens en andere informatie, waardoor bedrijven, marketing professionals en anderen op elk moment echt inzicht kunnen krijgen in de stand van zaken.

Over het algemeen werd binnen Europa tussen 1 en 24 januari 2022 het meest op de zoekterm ‘Spanje’ gezocht vanuit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Ierland, België, Litouwen, Verenigde Staten, Italië en Polen om de top 10 lijst compleet te maken.

Nederlanders

Wij hebben via deze pagina gekeken naar de zoekresultaten van Nederlanders die naar een bestemming in Spanje zochten in de periode 1 tot en met 24 januari 2022. Daaruit kunnen we het volgende opmaken.

In de top 10 werd het meest gezocht naar Maspalomas (Gran Canaria), Barcelona, Costa Adeje (Tenerife), Valencia, Málaga, Madrid, Benidorm, Puerto del Carmen (Lanzarote), Torremolinos en Sevilla.

Wat betreft vluchten en vliegvelden werd het meest gezocht naar Barcelona, Valencia, Alicante, Ibiza, Madrid. Sevilla, Palma (Mallorca), Girona, Bilbao en Murcia.

De Nederlanders zochten het meest vanuit Noord-Holland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Limburg, Overijssel, Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland.

Belgen

Wij hebben via deze pagina gekeken naar de zoekresultaten van Belgen die naar een bestemming in Spanje zochten in de periode 1 tot en met 24 januari 2022. Daaruit kunnen we het volgende opmaken.

In de top 10 werd het meest gezocht naar Costa Adeje (Tenerife), Maspalomas (Gran Canaria), Barcelona, Benidorm, Madrid, Marbella, Málaga, Valencia, Lloret de Mar en Torremolinos.

Wat betreft vluchten en vliegvelden werd het meest gezocht naar Alicante, Barcelona, Murcia, Ibiza, Valencia, Madrid, Palma (Mallorca) en Sevilla.

De Belgen zochten het meest vanuit het Vlaams Gewest (Vlaanderen), het Waals Gewest (Wallonië) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.