menu: rubrieken, zoeken & meer

Nachtleven in Catalonië vanaf 11 februari weer open

Nachtleven in Catalonië vanaf 11 februari weer open
Beeld: Europa Press

Nachtleven in Catalonië vanaf 11 februari weer open

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De regionale overheid van de autonome regio Catalonië heeft het bevestigd, vanaf 11 februari mag de nachthoreca weer volledig open in Catalonië. En dat is voor de horeca-ondernemers goed nieuws want deze zijn al weken dicht en waren ook in heel 2021 het doelwit van de vele corona-maatregelen want de nachthoreca mocht open, dan weer dicht en dan weer open om daarna voor de kerst weer te sluiten.

Vanaf 11 februari mogen alle discotheken, dans- en feestzalen en andere nachthoreca weer open. En dat mag zonder enige restricties in het aantal aanwezige mensen of sluitingstijden. Daarnaast kan iedereen de nachthoreca betreden zonder een coronapas die afgelopen week ook al werd afgeschaft voor de normale horeca.

Net voor de feestdagen rond 20 december 2021 werden alle nachthoreca zaken weer gesloten uit angst voor de snelle verspreiding van het coronavirus vanwege de Omicron-variant. Op dat moment was de horeca geopend maar moest iedereen een coronapas hebben. De maanden daarvoor was de nachthoreca wel of niet geopend, afhankelijk van de epidemiologische situatie op dat moment in Catalonië.

Ook is het voorgekomen dat alle buitenruimtes open mochten en dat er niet gedanst mocht worden terwijl als er wel gedanst mocht worden dat altijd met een mondkapje op moest gebeuren. Dat mondkapje zal nu nog steeds verplicht zijn maar er mag wel gedanst worden.