Ondanks de bevoorradingscrisis zijn er toch meer smartwatches verkocht in Spanje

Ondanks de bevoorradingscrisis zijn er toch meer smartwatches verkocht in Spanje
Beeld: Canva

Ondanks de bevoorradingscrisis zijn er toch meer smartwatches verkocht in Spanje

MADRID – De verkoop van smartwatches of wel slimme horloges is in 2021 verdubbeld in Spanje. De corona-pandemie heeft de vraag naar deze ‘wearables’ een enorme boost gegeven. In 2021 werden meer dan 2,6 miljoen smartwatches verkocht in Spanje wat het dubbele is van de verkopen in 2020 waarbij men ook verwacht dat deze in 2022 verder zullen stijgen met circa 9%.

Ondanks de bevoorradingscrisis en het gebrek aan belangrijke onderdelen voor smartwatches zoals halfgeleiders, zijn de verkopen in Spanje en ook in Europa in 2021 flink gestegen. Volgens het adviesbureau IDC heeft Spanje 2021 afgesloten met meer dan 2,6 miljoen verkochte ‘relojes intelligentes’ wat het dubbele is van de 1,15 miljoen verkochte smartwatches in 2020.

Ook in Europa zijn de verkopen enorm gestegen want terwijl in 2020 nog 11,5 miljoen smartwatches verkocht werden steeg dat in 2021 naar 24,97 miljoen en verwacht het adviesbureau voor 2022 een stijging naar 29,42 miljoen verkochte smartwatches. Wereldwijd gezien werden in 2021 meer dan 510,7 miljoen slimme horloges verkocht, een stijging van 53,2% ten opzichte van 2020.

De meest verkocht smartwatches wereldwijd en in Spanje zijn die van Apple met als succesverhaal de Apple Watch 7, met name vanwege de functie die belangrijke informatie over de gezondheid kan bijhouden. Een ander veel verkochte smartwatch is de Galaxy Watch 4 van Samsung gevolgd door de Huawei Watch en andere merken zoals de Mi Smart Band en de Oppo Watch en Band Style.

Maar wat is eigenlijk een smartwatch? Een smartwatch (letterlijk ‘slim horloge’) is een type polshorloge dat niet alleen dient als uurwerk maar ook een reeks andere functies heeft. Een smartwatch is vergelijkbaar met elektronische handapparaten zoals een smartphone, maar wordt aan de pols bevestigd. Smartwatches kunnen uit verschillende apparatuur bestaan, zoals een camera, rekenmachine, aanraakscherm, gps-systeem, luidspreker en verschillende meetinstrumenten (bijvoorbeeld een versnellingsmeter, hoogtemeter, barometer, thermometer of kompas). Smartwatches hebben veelal een SD-kaart en een oplaadbare batterij. Veel smartwatches kunnen mobiele apps draaien. Sommige smartwatches dienen ook als volwaardige mobiele telefoon; deze worden ook wel watch phone (‘horlogetelefoon’) genoemd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.