skip to Main Content

Eerste en enige Spaanse Miss Universe, Amparo Muñoz, in Málaga overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Spanje’s eerste en enige Miss Universe, Amparo Muñoz, is het afgelopen weekend op 56 jarige leeftijd in haar woning in Málaga overleden na een lang ziekbed. Amparo Muñoz werd in 1974 op 19 jarige leeftijd op de Filipijnen als Miss Universe gekroond. Sindsdien heeft geen enkele andere Spaanse Miss dit weten te halen waardoor Amparo de geschiedenisboeken zal ingaan als de enige Spaanse Miss Universe. In 1973 werd Amparo gekroond tot Miss Costa del Sol en Miss España waarna ze naar de Filipijnen ging voor de Miss Universe competitie.

Na haar Miss gala volgden vele fotosessies en interviews wereldwijd maar dat feest mocht niet lang duren aangezien ze louter zes maanden na haar overwinning de titel alweer inleverde vanwege de vele problemen met onder andere drugs, alcohol en de vele feesten waardoor ze zelfs meerdere keren met de politie in aanraking kwam. Na een tijd rust besloot Amparo actrice te worden waarna ruim 50 films volgden en ze haar laatste rollen speelde in 1996 in de films Licántropo en Familia. Sinds deze laatste films werd Amparo steeds zieker en besloot ze een teruggetrokken leven te lijden in haar geboorteplaats Málaga waar ze uiteindelijk op zondag 27 februari in besloten kring overleed.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend