skip to Main Content

Geen referenties meer naar seks en alcohol tijdens Saloufest dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – (Redactie) De komende editie van het Saloufest feest in de badplaats Salou in april zal niet meer in het teken staan van seks in de lift en goedkope alcohol, zo meldt de gemeente Salou in een persbericht. Alle verwijzingen naar dit soort toerisme naar de “familie” badplaats Salou zullen niet meer getolereerd worden tijdens het feest wat tegen de 8.000 Britse losgeslagen studenten naar de badplaats brengt om te sporten, te feesten en gewoon lol te hebben. Helaas is het feest dankzij de negatieve publiciteit in de media uitgegroeid tot een losgeslagen feest waar het getolereerd werd om seks te hebben in de hotellift, naakt te zwemmen en achtervolgd te worden door de politie.

Onder druk van de Generalitat de Catalunya, die dreigde met het weghalen van de titel familiebadplaats Salou, moest de gemeente Salou maatregelen treffen om het Saloufest beter en netter te presenteren. In samenwerking met de organisatie Sol Active Tours hebben beide partijen regels opgesteld voor de promotie van de activiteiten. Zo wordt er meer aandacht besteed aan de sportieve activiteiten tijdens het Saloufest en aan de feesten met Britse Dj’s en live bands die speciaal voor de 8.000 studenten naar Salou komen. In principe is Saloufest altijd een sportevenement geweest maar is dit in de loop der jaren uitgegroeid tot een megafeest van jewelste waar zo’n beetje alles werd toegestaan.

Gedurende het Saloufest 2010 was er veel negatieve publiciteit in zowel de Spaanse pers en televisie alsook de Britse media en werd het Saloufest afgedaan als een groot dronkenfeest waar geen wetten zouden gelden. Niets is echter minder waar en het Saloufest editie 2010 verliep nagenoeg zonder problemen. Toch heeft de media een stempel gedrukt op het Saloufest waardoor de organisatie en gemeente Salou een oplossing moesten zoeken om het imago van zowel het feest alsook de badplaats te verbeteren. Salou wil zich immers profileren als familie badplaats en dan zijn dit soort activiteiten niet echt bevorderlijk.

Volgens de lokale horeca heeft het Saloufest in 2010 tenminste 5 miljoen euro opgebracht, een bedrag wat men dit jaar weer hoopt te evenaren of zelfs te verbeteren. Daarnaast wild e gemeente de overlast voor andere vakantiegangers en inwoners van de badplaats flink verminderen door diverse maatregelen die op dit moment nog niet zijn bekend gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend