skip to Main Content

Regering wil lichten op Spaanse snelwegen uitdoen om kosten te verminderen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Spaanse overheid zoekt naarstig naar manieren om de energierekeningen in Spanje te verlagen. Nadat afgelopen vrijdag al bekend werd gemaakt dat vanaf 7 maart aanstaande de maximum snelheden op de Spaanse auto- en snelwegen van 120 naar 110 km per uur teruggebracht zal worden, heeft minister José Blanco maandag aangekondigd de lichten op de snelwegen eerder te zullen doven en het gebruik hiervan terug te dringen zodat er 50% minder energie verbruikt zal worden. Deze energiedaling zal de Spaanse staat per jaar tenminste 12,5 miljoen euro aan energiekosten besparen, geld wat hard nodig is voor andere zaken.

In 2010 was de energierekening voor alle verlichtingen op de Spaanse wegen 25 miljoen euro, een bedrag dat door beter gebruik van de straatverlichtingen gereduceerd zou kunnen worden tot de helft in 2011. Volgens de minister José Blanco gaat het ook hier om een tijdelijke maatregel om de energiekosten van de Spaanse staat flink te verlagen. Er zullen ook nog andere maatregelen genomen gaan worden maar welke dat zijn is nu nog niet bekend gemaakt.

Volgens de Spaanse vereniging van automobilisten zou het verminderen van de verlichting op de snelwegen alleen maar Leiden tot meer ongelukken en meer verkeersslachtoffers vanwege de onveilige situatie. Dit concludeert de AEC vanwege het feit dat de snelweg verlichting meestal op die plaatsen is aangebracht waar dat nodig is vanwege onder andere gevaarlijke situaties. Het weghalen van die verlichting zou dus met veel voorzichtigheid moeten gebeuren om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend