skip to Main Content

Spanje verlaagt snelheden naar 110 km terwijl Nederland die naar 130 km verhoogd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) In diverse Spaanse media wordt gesproken van de tests die Nederland gaat uitvoeren op diverse stukken snelwegen door de snelheid van 120 km naar 130 km per uur te verhogen, een middel wat recht tegenover die van Spanje staat waar vanaf 7 maart de snelheden van 120 km naar 110 km per uur worden teruggebracht vanwege besparingen op brandstof.

Volgens de krant 20 Minutos wil de Nederlandse overheid op een derde van de Nederlandse snelwegen de snelheid van 120 km naar 130 km per uur verhogen en zullen de eerste tests binnenkort beginnen op de A7 tussen Wognum en Zürich (afsluitdijk). Daarnaast wil de Nederlandse overheid de snelheden op 80 km wegen verhogen naar 100 km en die op 100 km wegen verhogen naar 120 km per uur, aldus 20 Minutos. Nederland meent dat het verhogen van de snelheden tot gevolg zal hebben dat er minder ongelukken zullen gebeuren.

Maar wat betreft de toename van brandstofverbruik? Daar waar men in Spanje overtuigd is van een afname van brandstofverbruik met de vermindering van 10 km per uur, zal dus het brandstofverbruik in Nederland omhoog moeten gaan door het verhogen van de maximale snelheid met 10 km per uur. Wie heeft er nu gelijk! En wat gebeurt er met het milieu met een verhoging van de maximale snelheid? Logischerwijze met een verlaging van de snelheid komt er ook minder Co2 vrij en is dat goed nieuws voor het milieu maar schijnbaar denkt de Nederlandse overheid daar anders over.

Wat is jullie mening?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend