skip to Main Content
Elektriciteit is in februari 14 procent goedkoper geworden in Spanje maar nog steeds duurder dan vorig jaar

Elektriciteit is in februari 14 procent goedkoper geworden in Spanje maar nog steeds duurder dan vorig jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Na een januari maand waarin de elektriciteit meer dan 26% duurder werd omdat het koud en slecht weer was en er dus meer vraag was naar stroom, zijn de tarieven in februari weer gezakt. In de tweede maand van dit jaar is de elektriciteit 14% goedkoper geworden, uiteraard goed nieuws voor veel inwoners van Spanje maar helaas is de elektriciteit nog steeds 21% duurder dan in februari 2016.

Om precies te zijn gaat het om een tariefdaling van 14,3% in februari dit jaar terwijl de stroom gedurende deze maand 20,7% duurder is dan dezelfde maand vorig jaar. De gemiddelde factuur van een in Spanje wonende familie is in februari gestegen naar 63,25 euro terwijl dit in januari nog 73,81 euro was en in februari van het afgelopen jaar 52,41 euro.

Bij dit soort berekeningen wordt gekeken naar dezelfde maatstaf die de Spaanse regering aanhoudt, te weten een contract van 4,4 kilowatts (kW) en een verbruik van 3.900 kilowatts per uur (kWh), iets wat gelijk staat aan het verbruik van een familie met twee kinderen.

In februari van dit jaar is de elektriciteit dus nog steeds duurder dan dezelfde maand in 2016 maar het is wel de eerste keer in 9 maanden tijd dat de elektriciteit goedkoper is geworden. Aan het begin van het vorig jaar daalden de tarieven nog in januari met 10,6%, in februari met 6,5%, in maart met 0,4% en in april met 3,1% maar vanaf mei vorig jaar zijn de tarieven alleen nog maar gestegen. Daar is nu in februari 2017 dus een einde aan gekomen nadat de tarieven met 14,3% zijn gedaald.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Een Nederlands spreekwoord, is hier van toepassing. Al is de leugen (van het corrupte …….., en zijn vriendjes) nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel.

    ……….., nee ik noem geen namen!

    Ps, dankjewel Spanje vandaag voor je nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken