skip to Main Content
Aantal buitenlandse toeristen in januari in Spanje opnieuw gestegen naar 4,1 miljoen

Aantal buitenlandse toeristen in januari in Spanje opnieuw gestegen naar 4,1 miljoen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de statistieken INE zijn er gedurende de eerste maand van het jaar 4,1 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een 5,2% meer dan in januari 2017. Wat opvalt is de grote stijging van Belgische toeristen en het feit dat januari 2018 de eerste maand is na 1 oktober dat er weer meer toeristen naar Catalonië zijn gegaan.

Het afgelopen jaar eindigde met een nieuw record aan buitenlandse toeristen van 81,8 miljoen. Men hoopt dat ook 2018 een goed jaar gaat worden voor het internationale toerisme waarbij men dit jaar weer hoger wil eindigen dan vorig jaar. Voorlopig moeten we het doen met de cijfers van de maand januari waaruit opgemaakt kan worden dat er 4.110.137 buitenlandse toeristen naar Spanje kwamen, een stijging van 5,2% aldus de gegevens van het INE die hier te vinden zijn.

Zoals altijd was de grootste groep toeristen afkomstig uit Groot Brittannië met 799,475 (+0,2%) vakantiegangers gevolgd door de Duitsers met 502.298 (+4,2%) toeristen en de Fransen met 491.551 (+5,8%) vakantiegangers. Daarna komen de toeristen uit de Scandinavische landen met 427.665 (+11,6%) en de Italianen met 258.054 (+1,5%) toeristen.

Nederlanders en Belgen

Gedurende heel 2017 steeg het aantal Nederlandse toeristen met 9,4% naar 3.670.240 personen en ook in de eerste maand van 2018 kwamen er weer meer Nederlanders op vakantie naar Spanje met een totaal van 160.742 (+9,3%) vakantiegangers. Gedurende heel 2017 kwamen er 2.475.208 Belgen op vakantie naar Spanje en de eerste maand van dit jaar zorgden de Belgen voor de grootste procentuele stijging van +19,2% en een aantal van 131.415 personen.

Regio’s

De Canarische Eilanden werden in januari het meeste bezocht met een aantal van 1.183.811 vakantiegangers, een kleine daling van -0,8% ten opzichte van januari 2017. De tweede meest bezochte regio was Catalonië met 862.872 toeristen wat voor het eerst sinds de maand oktober vorig jaar weer is toegenomen met +2%. Andalusië staat traditiegetrouw op de derde plaats wat betreft bezoekersaantallen met 539.516 toeristen, een stijging van +3,4%. De Comunidad de Madrid ontving 530.646 toeristen, een +8,3% meer dan vorig jaar januari terwijl de Comunidad Valenciana 448.606 toeristen ontving, een stijging van +11,3%. Naar de Balearen eilanden gingen in de wintermaand januari 119.418 buitenlandse toeristen op vakantie, een stijging van +11,4%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Er komen steeds meer toeristen miljarden per jaar brengen en nog steeds loopt de schuld van Spanje op. Wie krijgt al dat geld? Waar blijft het? Dat vraag ik mijzelf nu al jaren af.

   1. het meeste geld gaat naar de hoteleigenaren, bars, restaurants, winkels, reisorganisaties etc. Het enige wat Spanje daarvan ziet is de belasting. Het toerisme is niet de grootste bron van inkomsten van Spanje. Veel geld gaat naar de ontwikkeling van wegen, vliegvelden etc. Denk maar na, in Spanje betaalt men niet veel wegenbelasting maar de wegen moeten wel gebouwd en onderhouden worden, ook voor toeristen die met de auto komen of met huurauto’s gaan rondrijen (om maar iets te noemen). Havens worden gebouwd en onderhouden. Niemand weet waar alle belastingcenten naartoe gaan en deels zal het ook niet gebruikt worden voor het toerisme.

    1. Klopt, in Spanje betalen ze niet veel wegenbelasting, maar er zijn wel gebieden waar de gebruikers erg veel aan tol betalen. Eigenlijk niet eerlijk.
     Het is normaal dat er veel geld naar de wegenbouw en nieuwe vliegvelden gaat, maar het is triest dat nieuw aangelegen wegen, door de overheid gered moeten worden, lange tunnels niet afgebouwd worden, of vliegvelden jaren ongebruikt zijn.
     Waar gaan de belastingcenten naartoe? Niemand weet het… het is immers nogsteeds wachten op goedkeuring van de begroting voor 2018…. nog een paar weken en Spanje komt onder enorme druk vanuit Duitsland/Frankrijk – wanneer, hoe en hoeveel schuld gaat Spanje terugbetalen?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken