skip to Main Content
Er dreigen nieuwe stakingsacties bij de piloten van Transavia vanwege ruzie om werkroosters

Er dreigen nieuwe stakingsacties bij de piloten van Transavia vanwege ruzie om werkroosters

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Nog niet zo lang geleden op 19 februari hebben de piloten van Transavia gedurende enkele uren het werk neergelegd uit onvrede over de onderhandelingen tussen de vakbond van de piloten en de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Dat zorgde op die dag voor aardig wat vertraagde en uitgevallen vluchten naar en terug van vakantie bestemmingen waaronder ook Spaanse bestemmingen. Het lijkt erop dat de piloten nog steeds ontevreden zijn en het goed mogelijk is dat er nieuwe stakingen aankomen.

De gesprekken tussen Transavia en pilotenvakbond VNV zijn opnieuw vastgelopen. Volgens de voorzitter van de pilotenvakbond wil Transavia niet meewerken aan de creatie van werkroosters die stabiel zijn voor de piloten en wil de luchtvaartmaatschappij dat alleen doen als de piloten zelf de kosten daarvan gaan betalen. Volgens de VNV-voorzitter neemt het feit dat de piloten een goed salaris verdienen niet weg dat ook zij recht hebben op een normaal sociaal leven. Aangezien Transavia kiest voor een scherp personeelsbeleid moeten de werkroosters van de piloten worden omgegooid.

Transavia wil wel meewerken en belooft beterschap in de verdeling van de werkroosters maar dat dienen de piloten dan zelf te betalen, met andere woorden de kosten zijn voor de vliegers. Mede vanwege deze ontwikkeling hebben de piloten van Transavia die zijn aangesloten bij de VNV vakbond (ongeveer 93% van de 500 piloten) gedreigd opnieuw het werk neer te gaan leggen. Volgens de vakbond voorzitter is de woede erg groot bij de piloten en kan dat grote gevolgen hebben de komende dagen of weken op de vluchten van Transavia.

Officiële bericht Transavia website

Acties Transavia-piloten
De staking van maandag 19 februari is voorbij. Het overgrote deel van de passagiers hebben we gelukkig later kunnen laten vliegen of hebben we een andere oplossing voor gevonden. Voor een klein deel zijn we nog hard aan het werk. Deze passagiers worden zo goed en snel mogelijk geïnformeerd.

Het is mogelijk dat er nog meer acties volgen, het is echter nog onduidelijk waar en wanneer. De VNV laat de planning en locatie(s) uiterlijk 12 uur van tevoren aan ons weten. Zolang de acties bij ons nog niet bekend zijn, zullen de vluchten volgens planning worden uitgevoerd. We zullen alles in het werk stellen om, in geval van een staking, minstens 8 uur voor een vlucht via onze website de actuele informatie weer te geven. We vinden het heel vervelend dat onze passagiers belast worden met een discussie over de cao en de dupe kunnen worden van acties. Transavia is voorbereid om bij een staking de overlast voor onze passagiers zo veel mogelijk te beperken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Beste piloten,
  Actie voeren kan een goede zaak zijn. Maar waarom ten koste van reizigers?
  Verder wil ik graag iets ter overweging meegeven.
  Wij willen in juni naar spanje vliegen en normaal gesproken zou ik het liefst met transavia vliegen. ECHTER, nu met de stakingsdreiging nemen we toch een andere beslissing door met KLM te vliegen.
  Ik weet niet of jullie beseffen dat waarschijnlijk veel andere mensen dit voorbeeld zullen volgen. En dat daarmee de financiële speelruimte van Transavia (helaas) zal dalen voor jullie eisen. Gemiste kans!
  Met groet,
  Erwin van der Park

 2. Een rooster aanpassing om een wat geregelder gezinsleven te verkrijgen kan ik me wel voorstellen, maar de consequentie van wat loon inleveren i.v.m. de extra kosten lijkt me dan ook reëel. Zo slecht worden piloten niet betaald, toch?!

 3. Walgelijke manier om je zin te krijgen, duizenden reizigers duperen, die het salaris betalen. Alleen om een beter gezinsleven te krijgen? Als ik niet MEER tevreden was met mijn salaris of werk, ging ik meestal op zoek naar een andere werkgever! Ben ik nooit slechter van geworden.
  Binnenkort dus NIET met Transavia terug naar Nederland om ellende te voorkomen.

  1. Dan maar lopend naar NL? Ryanair gaat ook staken.
   Wordt lastig voor u.
   Fijn dat u een ander geen normaal gezinsleven gunt trouwens. Heel sociaal.

    1. Haha, ja. Maar Ryanair en Transavia zijn de enige keuzes naar Eindhoven. Meneer zal dus naar Eindhoven willen vliegen.
     Overigens is er vorig jaar ook bij EasyJet gestaakt. Uiteindelijk wordt er overal wel een keer gestaakt. Dat is eigenlijk de onderliggende strekking van mijn opmerking.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken