skip to Main Content
Spaanse leger neemt Catalaanse stad Tarragona over

Spaanse leger neemt Catalaanse stad Tarragona over

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De Catalaanse provinciale hoofdstad Tarragona aan de Costa Dorada is bijna geheel in beslag genomen door 1.100 soldaten, 250 legervoertuigen, 24 tanks en diverse schepen. Het gaat hier uiteraard niet om een overname van het Spaanse leger van een deel van Catalonië maar om een nieuwe legeroefening.

De 1.100 militairen, 24 tanks en 250 legervoertuigen (auto’s, jeeps en vrachtwagens) kwamen in de haven van Tarragona aan aan boord van de schepen Martin Posadillo en Camino Español, eigendom van de Spaanse marine. De aankomst in de haven van Tarragona was echter tijdelijk aangezien het hele militaire konvooi van Tarragona richting Zaragoza reisde waar men een militaire oefening gaat uitvoeren.

Het is eigenlijk een jaarlijks terugkerend evenement aangezien het legermaterieel en militairen vanuit de Spaanse enclave Ceuta richting het Spaanse vasteland reizen. Vanuit de haven van Tarragona werden de tanks richting treinwagons gereden waarop ze geplaatst werden op weg naar Zaragoza. Men had deze dag wel te maken met mogelijke problemen vanwege de sneeuwval in de provincie Tarragona en ook in de provincie Zaragoza.

De 1.100 militairen werden via 230 wagens zoals vrachtwagens, jeeps en auto’s over de weg en onder politiebegeleiding van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra en de Guardia Civil naar Zaragoza vervoerd. Aangezien het hier om een enorm aantal militairen en voertuigen ging werd het vervoer over de weg in delen gedaan om geen problemen op de snelweg te creëren.

Op 10 maart wordt verwacht en is gepland dat de hele stoet weer terug zal keren van de oefening in Zaragoza naar de haven van Tarragona om daarna weer via de twee schepen richting Ceuta te vertrekken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Nog steeds het oergedrag in vormen van geweld . Jammer ! De erfenis van vroegere geweldadige tijden. De dwang om te moeten verdedigen voor eventuele indringers. Het blijft maar stagneren wanneer komt het keerpunt dat men op grote schaal gaat inzien dat deze doelloze weg niets neerzet.
  De aarde heeft al genoeg te lijden en schreeuwt om onderhoud en vrede.
  Er is maar 1 planeet geen andere in voorraad. Voor mijn toekomst-visie is er geen begrip voor al deze geweldadige onzin. Zoveel jaren van oorlogen en nog geen zicht op verbetering. Alles volbouwen waar rijkdom aanwezig is en armoede inkapselen en tijdelijk in stand houden. Dat rijmt niet. Elkaar helpen schijnt nog steeds niet bij bepaalde groepen door te dringen. Ongelimiteerd en onverantwoordelijk voortplanten in armoedige gebieden waar ook nog eens overbevolking heerst . Wat een onbalans , kan de resterende balans die er nog is in het geheel gezien flink opgeschroeft worden.

  1. Goede vraag zeg! Had ik even niet aan gedacht. Nu ze in Afrika massaal dit bericht op Spanje Vandaag hebben gelezen en uitgespeld, zal het wel een stormloop op de hekken rond Ceuta en Melilla worden.

 2. Ik zou maar niet te veel geloven over betr. militaire oefeningen . Indien jullie geheugen nog functioneerd, denk maar eens terrug aan de tijd van Franco !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Ja, dat bedoel ik ook! Puizemond is een niet geheel ongevaarlijke parodie op de opstand van Franco tegen Madrid.

 3. Ik zou maar niette veel geloven over betr. militaire oefeningen . Indien jullie geheugen nog functioneerd, denk maar eens terrug aan de tijd van Franco !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Het was duidelijk de bedoeling domme reacties uit te lokken en dat is hem gelukt ook. Wel ontbreken er een paar, maar misschien komen die nog wel.

 4. Het ware beter geweest wanneer dit konvooi in Catalonië zou blijven, want met die vele verdwaasden die nog altijd in de oplichtersparodie op Don Quichote, genaamd Puizemond, geloven, vertrouw ik de hele situatie maar half.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken