Minder Nederlanders en Belgen naar Spanje gekomen in januari

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Minder Nederlanders en Belgen naar Spanje gekomen in januari
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – zoals elke maand heeft het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) samen met Frontur de gegevens gepubliceerd wat betreft het aantal buitenlandse toeristen die Spanje hebben bezocht, in dit geval in de maand januari. Daaruit blijkt dat er in totaal bijna 4,2 miljoen internationale vakantiegangers Spanje hebben bezocht waaronder minder Nederlanders en Belgen dan dezelfde maand het jaar daarvoor.

In januari 2019 kwamen er 4.196.939 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie te genieten, dat is 2,2 % meer dan in januari 2018 volgens de cijfers van het INE en Frontur (PDF).

Zoals altijd was de grootste groep toeristen de Britten met 807.347 (+1%) vakantiegangers gevolgd door de Duitsers met 515.989 (+2,7%) en de Fransen met 446.307 (-8,7%) toeristen.

Nederlanders en Belgen

Wat betreft Nederlanders daalde het aantal toeristen met -5,1% naar 152.550 vakantiegangers. Ook het aantal Belgische toeristen daalde met -7,9% naar 121.066 vakantiegangers in de maand januari 2019.

Regio’s

Zoals elk jaar in de winter worden de Canarische Eilanden het meest bezocht en in januari kwamen er 1.158.776 (-2,1%) buitenlanders naar de Canarias voor een vakantie.

Als tweede meest bezochte regio staat Catalonië op de lijst (met name de stad Barcelona) met 910.779 (+5,3%) toeristen gevolgd door de Comunidad de Madrid met 584.287 (+9%) en Andalusië met 573.496 (+6,6%) toeristen.

De Comunidad Valenciana ontving in januari 414.777 (-8%) toeristen gevolgd door de Balearen met 141.922 (+18,8%) internationale toeristen.

2018

Ondanks de toenemende concurrentie van andere Middellandse Zee bestemmingen zoals Turkije, Tunesië, Egypte en Griekenland sloot 2018 toch af met een nieuw record aan internationale vakantiegangers in Spanje. In totaal kwamen er het afgelopen jaar 82,8 miljoen buitenlanders naar Spanje, een 1,1% meer dan in 2017.

Daaronder bevinden zich 3.848.545 (+3,8%) Nederlandse vakantiegangers en 2.500.278 (+1%) Belgische toeristen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.