Search
menu
Search

Spanje is een van de 15 ‘chilled out’ landen ter wereld

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje is een van de 15 ‘chilled out’ landen ter wereld

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een onderzoek van Rumbo.es is Spanje een van de wereld landen die het meest ‘chilled out’ is en het meest ‘zen’ is en waarbij de filosofie van het volk het relaxed is. Het klopt dat de Spanjaarden over het algemeen bekend staan als een volk dat van het leven geniet en een levensstijl hebben waardoor er (in theorie) minder stress en spanningen zouden moeten zijn. Maar is Spanje wel zo ‘chilled out’ of een zen-land?

In het onderzoek van Rumbo.es wordt er gekeken naar o.a. de hoeveelheid groene ruimten en natuur, vakantiedagen, niveau van vervuiling, gezondheid, cultuur en mensenrechten. Die resultaten worden vergeleken en in het rapport opgenomen in vier categorieën: rusttijd, milieu, cultuur en mensenrechten.

Volgens de lijst staat Spanje op de 15e plaats als zen-plaatsen maar wat maakt de Spanjaarden zo relaxed of ‘chilled out’? Een van de belangrijkste kenmerken is dat men meer vakantie heeft om uit te rusten en te ontspannen of ontstressen. Op dit specifieke punt staat Spanje op de 4e plaats.

Als het op ontspanning aankomt moet men zeker de traditionele siesta niet vergeten, een van de meest voorkomende zen-methoden om de eigen batterijen op te laden.

In de tweede categorie staat Spanje wat betreft mensenrechten op de 6e plaats op de lijst gevolgd door een 9e plaats voor milieu en natuur. Wat betreft de natuur is Spanje dit jaar in de top 10 terecht gekomen wat niet zo verrassend is als men ervanuit gaat dat Spanje het EU-land is waar het grootste beschermde landoppervlak (220.000 km2) te vinden is en de op een na grootste beschermde mariene gebied (87.164 km2).

Wat betreft de natuur heeft Spanje bijna 6.000 km aan kust waar het genieten van het leven bijna een verplichting is. Wat betreft cultuur staat Spanje op een 13e plaats, dit ondanks het brede scala aan culturele activiteiten, theaters en musea in het hele land en niet te vergeten de culturele monumenten waarvan Spanje er veel heeft.

Spanje staat op de lijst van zen-landen of chilled out plaatsen op de 15e plaats. De top 5 wordt gevormd door Indonesië, Australië, IJsland, Nieuw Zeeland en Sri Lanka.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?