Nederlandse rapper Lil Kleine terug naar Nederland uit angst voor arrestatie op Ibiza

Nederlandse rapper Lil Kleine terug naar Nederland uit angst voor arrestatie op Ibiza
Beeld: wikiportret.nl

Nederlandse rapper Lil Kleine terug naar Nederland uit angst voor arrestatie op Ibiza

IBIZA – De Nederlands rapper Jorik Scholten, bekend onder zijn artiestennaam Lil Kleine, komt al een tijdje op regelmatige basis in het nieuws omwille van zijn agressieve gedrag tegenover zijn vriendin Jaimie Vaes. Zondag keerde de rapper terug na een kort verblijf op Ibiza, naar verluidt uit angst om door de Spaanse politie te worden gearresteerd.

De relatie tussen Jorik Scholten en Jaimie Vaes begon al in Mei 2017. In 2019 werd die bovendien bevestigd door de komst van hun eerste zoontje. In Mei 2021 werd Lil Kleine gearresteerd in Ibiza op verdenking van mishandeling. Hij zou zijn vriendin Jaimie herhaaldelijk geslagen hebben en bovendien haar telefoon kapot hebben gegooid .

Op 11 februari 2022 werd Lil Kleine opnieuw opgepakt omdat hij in een nachtclub iemand zou in elkaar hebben geslagen. Twee dagen later kwam ook een nieuwe verdenking van mishandeling boven water. Op beelden van een bewakingscamera zou te zien zijn hoe de rapper zijn vriendin bij het haar grijpt terwijl zij in de wagen zit, waarna hij herhaaldelijk de autodeur dicht slaat met haar hoofd tussen de deur en de wagen zelf. 

Als reactie op die feiten werd het wassen beeld van Lil Kleine meteen uit het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds in Amsterdam weggehaald. Spotify schrapte ook al zijn muziek van haar platform.

Na de heisa vertrok Lil Kleine in allerijl naar Ibiza voor een paar dagen vakantie. Na drie dagen keerde hij echter even gehaast terug naar Nederland. Naar verluid zou de rapper gevreesd hebben dat de Nederlandse autoriteiten een arrestatiebevel naar Spanje stuurden om de man opnieuw op te pakken. Op de luchthaven van Schiphol wachtte een horde paparazzi op zijn aankomst. Lil Kleine werd door vrienden weggevoerd. Binnenkort valt een beslissing of hij al dan niet opnieuw naar de cel moet.

UPDATE: Op maandag besliste de rechtbank in Amsterdam toch dat Lil Kleine in voorarrest geplaatst moest worden. Daarmee is de schorsing van de voorlopige hechtenis opgeheven wat betekent dat de rapper voor 14 dagen de cel in moet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.