Search
menu
Search

Voorlopig komt Poetin niet op vakantie naar Altea Hills aan de Costa Blanca

Voorlopig komt Poetin niet op vakantie naar Altea Hills aan de Costa Blanca
Beeld: @shawellnessclinic / facebook

Voorlopig komt Poetin niet op vakantie naar Altea Hills aan de Costa Blanca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In 2019 ontdekte een Spaans televisieprogramma dat Poetin regelmatig verblijft in de exclusieve wijk Altea Hills aan de Costa Blanca. Het zou dus zomaar kunnen dat je tijdens een bezoek aan Altea of omgeving ooit Poetin op straat hebt zien lopen. Maar dat zal voorlopig wel niet meer het geval zijn nu hij hoogstwaarschijnlijk nergens meer welkom zal zijn.

In het jaar 2019 ontdekte het programma ‘Fuera de cobertura’ van het tv-kanaal Cuatro dat Poetin twee keer per jaar in Altea op bezoek komt. Nu is dat op zich ook niet vreemd want er wonen officieel al 689 Russen in Altea terwijl er in de hele Valencia regio bijna 25.000 Russen wonen. Volgen het tv-programma verblijft Poetin dan in de SHA Wellness Clinic.

Poetin zou ook volgens diverse websites een luxe woning bezitten in de zeer exclusieve wijk Altea Hills. Daar kom je alleen maar binnen als je er woont of een officiële uitnodiging hebt ontvangen. Er zijn woningen te vinden van 8 miljoen euro of meer waar alleen woningeigenaren met zeer veel geld, zoals Poetin, maar ook zangers, artiesten, acteurs en actrices, zakenmensen en politici een woning kunnen en mogen kopen.

Het is met al die honderden Russen dan ook niet verwonderlijk dat Altea de eerste Russisch-orthodoxe kerk van Spanje heeft. De houten Tempel van de Aartsengel Michaël staat praktisch in dezelfde Altea Hills wijk en is makkelijk te herkennen vanaf de AP-7 snelweg of de N-332 kustweg.

Volgens een makelaar die gespecialiseerd is in onroerend goed voor Russische kopers, komt, of beter gezegd kwam, Vladimir Poetin gemiddeld twee keer per jaar naar Altea Hills. Poetin zal de komende jaren en wellicht wel nooit meer welkom zijn in Altea.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?