skip to Main Content

Euribor stijgt opnieuw dus meer rente op hypotheken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Euribor, het rentepercentage waarop de meeste Spaanse banken en hypothekers hun hypotheekrente baseren, is in maart opnieuw gestegen. Op 31 maart is de Euribor 1,92%. De stijging van het rentepercentage in maart betekent een stijging in de kosten voor de gemiddelde hypotheek van 53 euro per maand (636 euro op jaarbasis).

Naar verwachting zal de Euribor verder stijgen. De Europese Centrale Bank verwacht verdere stijging door de onrusten in Noord-Afrika, de verdere stijgingen van de prijzen voor levensmiddelen en brandstof. Dit beïnvloedt de Euribor op zeer negatieve wijze.

Huis verliezen

Volgens het platform voor mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, zullen de komende vijf jaren nog 350.000 families hun huis verliezen. Het platform diende woensdag een initiatief in bij het Congres om de wet op dit vlak de veranderen. Bij het inleveren van een huis wegens betalingsproblematiek, zou de betreffende bank de hypotheekschuld moeten laten vervallen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend