skip to Main Content

Extreme verkeerscontroles bij MotoGP Jerez de la Frontera

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

JEREZ DE LA FRONTERA – (Redactie) De Spaanse verkeersdienst DGT en de Spaanse politie hebben de motorrijders opgeroepen extreem voorzichtig te zijn mochten zij naar Jerez de la Frontera komen om het MotoGP bij te wonen. Daarnaast waarschuwen de autoriteiten dat er veel verkeerscontroles zullen plaatsvinden om ongelukken te voorkomen. Traditiegetrouw komen er naar de motorwedstrijden zo’n 50.000 motorrijders en 130.000 personen die de straten van Jerez de la Frontera  bevolken.

De politie heeft zo’n 4.000 agenten ingezet waarvan veel op het terrein rondom het circuit te vinden zullen zijn. De DGT heeft 40 tot 50 mobiele radars geplaatst om te hard rijdende motorrijders op de bon te slingeren. Het afgelopen jaar end e jaren daarvoor, zijn er altijd veel ongelukken geweest waarbij ook doden waren gevallen. De oorzaak van de ongevallen is meestal te hard rijden, dronken rijden en gevaarlijk rijden.

De Gran Premio de España trekt elk jaar weer duizenden motorrijders en motorfanaten naar het rustige Jerez de la Frontera en de straten zijn dan ook gevuld met duizenden motoren in alle kleuren en formaten. Dat er altijd een geweldige sfeer hangt moge duidelijk zijn en te vergelijken met Assen. Uiteraard zorgen al deze motorrijders ook altijd voor veel files en oponthoud maar dat schijnt allemaal bij het spektakel te horen.

2010

In 2010 wist de Spanjaard Jorge Lorenzo de Grote Prijs van Spanje op zijn naam te schrijven. De Spaanse motorcoureur passeerde in de laatste ronde op zijn Yamaha zijn landgenoot Dani Pedrosa, die vanaf poleposition was gestart en uiteindelijk als nummer twee eindigde. De Italiaanse wereldkampioen Valentino Rossi kwam als derde over de finish. Of wereldkampioen Lorenzo dit jaar weer zal winnen weten we op zondagavond.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend