skip to Main Content

Nieuwe Rock Museum Barcelona geopend in winkelcentrum Las Arenas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) De Catalaanse hoofdstad Barcelona is weer een museum rijker, het Museo del Rock gelegen in het afgelopen week geopende nieuwe winkelcentrum Las Arenas aan de Plaza de Espanya, nabij de magische fonteinen. In het museum is van alles te zien over de geschiedenis van de Rock en Pop muziek en kunnen bezoekers onder andere een jas van Michael Jackson of van Mick Jagger bewonderen of een deel van een zwembad waarin Brian Jones van de Rolling Stones in is overleden.

Het Rock museum is verdeeld in vier zalen waar aandacht wordt besteedt aan de nationale pop- en rockmuziek terwijl hier ook tijdelijke exposities plaatsvinden over onder andere The Beatles, The Rolling Stones of de groep Queen die dit jaar in principe 40 jaar bestaat. Naast platen, hoezen, jassen, schoenen en andere zaken die met Rock muziek te maken hebben, zijn er ook haren van Mark Knoffler, een gitaar van Robert Plant en Jimmy Page of een gouden plaat van The Doors te vinden in het museum.

Wie dus in de stad is en een bezoekje brengt aan het nieuwe indrukwekkende winkelcentrum Las Arenas kan vanaf nu dus ook het Rock museum bewonderen, het enige museum van Europa wat compleet gewijd is aan de Rock en Pop muziek.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend