skip to Main Content

Spaanse overheid opent aanval op zwart geld-economie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Spaanse overheid start in april een grootscheepse campagne om de levendige zwart geld-economie aan te pakken, die naar schatting goed is voor 23% van het Bruto Binnenlands Product.

Bedrijven zullen middels intensievere, onaangekondigde inspecties worden gecontroleerd op zwarte werknemers. Van werknemers wordt nagegaan of zij wel al hun inkomsten opgeven aan de belastingdienst. Zij die de belasting ontduiken, kunnen rekenen op fikse boetes.

Zwarte praktijken

‘La Hacienda’, zoals de belastingdienst wordt genoemd, loopt door ‘zwarte’ praktijken jaarlijks zo’n 31 miljard euro mis, volgens OCDE (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Met de 250 miljard euro aan zwart geld dat circuleert, laat Spanje in Europa alleen Italië en Griekenland achter zich.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend