skip to Main Content
Bellen via WhatsApp nu mogelijk voor iedereen met een Android telefoon

Bellen via WhatsApp nu mogelijk voor iedereen met een Android telefoon

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

whatsapp4MADRID – Weliswaar geen nieuws wat met Spanje te maken heeft maar wel interessant als je van Spanje naar Nederland of België wilt bellen of andersom. Vanaf nu is het, zonder speciale uitnodiging, mogelijk om via WhatsApp gratis te bellen naar je andere WhatsApp contacten. Dit geldt dan alleen voor gebruikers van smartphones met het Android systeem zoals Samsung, LG, Sony, Motorola, HTC, etc. Voor de gebruikers van de iPhone’s is het nu nog niet mogelijk om gratis met WhatsApp te bellen.

UPDATE 25/04: Het is nu ook mogelijk om via WhatsApp op iPhone’s te bellen.

Goed nieuws dus voor diegene die regelmatig vanuit Spanje naar hun thuisland bellen of andersom. Via de chatservice WhatsApp kunnen eigenaars van een Android telefoon nu gratis bellen. Het is eigenlijk heel simpel. Je moet de laatste versie hebben van WhatsApp, iets wat meestal automatisch wordt geïnstalleerd en geactualiseerd op je telefoon. Ga daarna naar de persoon die je wilt bellen door naar deze te zoeken in je contactlijst en klik daarna op het telefoontje wat bovenin in de balk verschijnt.

De gesprekken die de redactie van SpanjeVandaag tot nu toe heeft geprobeerd verlopen soepel en soms zelfs duidelijker dan via de normale telefoonlijn. Let echter wel op dat het bellen via WhatsApp ook veel data verbruikt dus probeer dit zoveel mogelijk te doen als je verbonden bent met een WIFI netwerk om zo je databundel niet teveel te gebruiken.

Naast het bellen via WhatsApp was het eerder al mogelijk om te bellen naar je contacten via de Facebook Messenger app. Daarvoor moest deze echter wel geïnstalleerd zijn op de telefoon van diegene die je wilt bellen. WhatsApp is echter een applicatie die door (bijna) iedereen wel geïnstalleerd is op een telefoon en dus is het veel makkelijker om iemand te bereiken.

Het is nog niet bekend wanneer het bellen via WhatsApp op de iPhone’s ter beschikking zal komen maar de mensen achter de wereldberoemde chatservice zijn er mee bezig. Apple doet echter moeilijk en wil schijnbaar niet echt meewerken, ook vanwege het feit dat de iPhone gebruikers al hun Facetime applicatie kunnen gebruiken om zelfs met video te chatten. Wellicht komt het videobellen ook nog wel bij WhatsApp – (Remco Stoffer)

LET OP: Er is ook een fraude met WhatsApp, dat wil zeggen slimmeriken hebben een applicatie in de Google Play Store geplaatst die zogenaamd het bellen via WhatsApp activeert zonder uitnodiging. Dit is echter niet waar en kan je 40 euro per maand gaan kosten. Om te bellen met WhatsApp hoef je niets extra te installeren, alleen de WhatsApp applicatie die je waarschijnlijk al hebt. Lees hier meer (in het Spaans)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken