skip to Main Content
25-jarige wandelaarster komt om het leven nadat steen op haar valt bij beroemde strand in Galicië

25-jarige wandelaarster komt om het leven nadat steen op haar valt bij beroemde strand in Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LUGO – Zaterdag is een 25-jarige wandelaarster om het leven gekomen toen een grote steen los raakte en op haar terecht kwam op het beroemde en zeer toeristische strand Playa de Las Catedrales ofwel praia de As Catedrais in het Galicisch. De vrouw bezocht een van de grotten die bij eb tevoorschijn komen op het strand in de gemeente Ribadeo in de provincie Lugo, Galicië.

Het slachtoffer is een jonge vrouw uit Valladolid die samen met haar familie de toeristische trekpleister bezocht. Volgens de krant El País bezocht de vrouw een van de grotten toen een steen los raakte en op haar hoofd terecht kwam. Ze overleed ter plaatse aan traumatisch hersenletsel en het ambulancepersoneel kon niets meer doen om haar leven te redden.

De Playa de Las Catedrales is sinds 2005 een natuurmonument en is een speciale beschermingszone voor natuurlijke waarden en een biosfeerreservaat. De kliffen zijn gevormd door kwartsiet en leisteen en zijn vooral zwak voor de aanval van de zee. Diezelfde zee heeft geleid tot de vorming van de eigenaardige grotten en bogen die de naam As Catedrais hebben gegeven en die alleen bij eb te bewonderen zijn.

Die instabiliteit roept ook detachementen op zoals die het leven van de jonge vrouw deze zaterdag heeft beëindigd. Het risico voor de openbare veiligheid was één van de redenen die hebben geleid tot een beperking van bezoeken sinds 2015.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Voor de veiligheid van de bezoekers meldt men dat er gevaar is van “onthechting” wegens instabiliteit. Tevens verlaagd men het aantal bezoekers.

    Wel als dat de maatregelen zijn voor de openbare veiligheid blijf ik er liever van weg. Als men al spreekt van loskomen wegens instabiliteit moet er toch al een rode lamp gaan branden zeker.
    Worden er dan geen deskundigen aangesteld voor het opvolgen van “stand ter zake” ?

    In ieder geval een spijtig voorval.

  2. Volgens de Galicische kranten zijn deskundigen van mening, dat er veel te veel mensen worden toegelaten op het strand. De deelstaat-regering zu ongeveer 4200 mensen toelaten, maar volgens deskundigen moet dit worden beperkt tot 800. Ook zegt een deskundige dat een ongeluk als hier wordt gemeld, het gevolg is van de enorme hoeveelheid regen, die er de laatste maanden in deze regio is gevallen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by