Noodtoestand kost Spanje tot 20 miljard euro per week

Noodtoestand kost Spanje tot 20 miljard euro per week
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De noodtoestand die op 14 maart werd afgekondigd en op 15 maart van kracht werd en nog tot tenminste 12 april zal doorgaan in Spanje, heeft een enorme impact op de economie. Uit een onderzoek van het Duitse instituut Ifo blijkt dat deze corona-crisis Spanje tussen de 10 en 20 miljard euro per week kost en een daling van 0,8 en 1,6 op het bruto binnenlands product (PIB) oplevert.

Feit is dat de ‘lockdown’ of economische stop in Spanje een grote financiële strop betekent. Volgens Ifo zullen twee maanden noodtoestand een kostenplaatje hebben tussen de 101 miljard en 171 miljard euro waardoor de PIB zal dalen tussen 8,1 en 13,8 punten.

Als de economische stop tijdens de noodtoestand drie maanden zal duren dan verwacht Ifo een economische strop tussen de 141 en 250 miljard euro.

Terwijl een week economische stop in Spanje een kostenplaatje heeft tussend e 10 en 20 miljard euro is dat in Groot Brittannië 38 miljard, in Frankrijk 35 miljard, in Italië 27 miljard, in Zwitserland 10 miljard en en in Oostenrijk 7 miljard euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.