Spanje heeft 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen maar dat worden er 70.000

Spanje heeft 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen maar dat wordt 70.000
Beeld: Pool Moncloa/Diego del Monte

Spanje heeft 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen maar dat worden er 70.000

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft aangegeven dat Spanje op dit moment meer dan 30.000 Oekraïense vluchtelingen heeft opgevangen. Deze opmerking deed de Spaanse premier bij zijn bezoek aan het tijdelijke vluchtelingenopvangcentrum in Alicante, een van de vier opvangcentra die Spanje naast Pozuelo de Alarcón (Madrid), Málaga en Barcelona heeft opgezet.

Terwijl er volgens Sánchez op dit moment meer dan 30.000 vluchtelingen uit Oekraïne zijn opgevangen in Spanje zegt de premier ook dat dit binnen enkele dagen zal oplopen tot 70.000 Oekraïense vluchtelingen. Er zijn nu bij de autoriteiten meer dan 30.000 Oekraïners bekend die een speciale beschermde status hebben gekregen.

Het tijdelijke opvangcentrum in Alicante wordt beheerd door het Rode Kruis en beslaat 7.600 vierkante meter van de Ciudad de la Luz filmstudio. Van het totaal zijn 6.200 vierkante meter voor kamers met elk drie en zes bedden om de gezinseenheid te respecteren en 1.400 vierkante meter voor recreatie- en eetruimtes.

Terwijl in Spanje gesproken wordt over meer dan 30.000 opgevangen Oekraïense vluchtelingen, is dat in Nederland volgens de Rijksoverheid lager met 20.000 opgevangen vluchtelingen waarvan er 13.000 geregistreerd staan. Binnenkort is in Nederland echter plaats voor 50.000 vluchtelingen. In België staan op dit moment bijna 25.000 vluchtelingen geregistreerd, aldus cijfers van Asiel en Migratie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.