Search
menu
Search

Weersvoorspelling paasweek in Spanje: van regen en sneeuw naar warm weer

Weersvoorspelling paasweek in Spanje: van regen en sneeuw naar warm weer
Beeld: Canva

Weersvoorspelling paasweek in Spanje: van regen en sneeuw naar warm weer

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Dit jaar zou het weer tijdens de ‘Semana Santa’ paasweek in Spanje rustiger kunnen zijn dan andere jaren: er zullen weinig gebieden zijn waar het vóór Goede Vrijdag regent. De temperaturen zullen dalen tijdens het eerste weekend van de paasweek, wat samenvalt met de nieuwe maand april na een maand maart vol hitte records. Na een bijzonder droge week met extreme temperaturen en bosbranden zullen er ook enkele buien aankomen.

Op zaterdag 1 april zal de meest significante neerslag plaatsvinden in Asturië, Cantabrië, Navarra en Baskenland, terwijl La Rioja ook een regenachtige dag zal hebben. In Galicië en Castilië en León zal er zwakke, verspreide en onderbroken neerslag zijn. De neerslag zal ’s middags een groot deel van Aragón bereiken en ’s nachts zullen de neerslaggebieden Catalonië en de Balearen bereiken. Zowel op zaterdag 1 april als op Palmzondag 2 april zal de neerslag aanhoudend zijn in de Pyreneeën, in de vorm van sneeuw met de grens die daalt tot 900-1000 meter.

Op Palmzondag (2 april) kan er regen vallen in de regio’s van de oostelijke Cantabrische Zee, terwijl er mogelijk neerslag is in de provincie Girona. Het overige deel van het Spaanse vasteland en de eilanden zullen droog weer hebben.

Na het koelere weer dit weekend, zal maandag 3 april de koelste dag zijn in lange tijd. Vanaf Witte Dinsdag zullen de temperaturen weer stijgen tot aan Witte Donderdag, die in het zuidwesten van het Spaanse vasteland vrij warm zal zijn. Het weer zal stabiel zijn zonder veel neerslag op het Spaanse vasteland. Op de Canarische Eilanden kan een nabijgelegen DANA echter tot 3 dagen regen veroorzaken tijdens de Heilige Week, van dinsdag tot Witte Donderdag.

Er is een toenemende kans op neerslag aan het einde van de week op het Iberisch schiereiland, terwijl het rustige weer terugkeert op de Canarische Eilanden. Vanaf de Stille Zaterdag zullen onweersbuien waarschijnlijker zijn en deze kunnen ook voorkomen op Paaszondag, hoewel de tijdsperiode nog lang is en er nog significante veranderingen in de voorspelling kunnen optreden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?