skip to Main Content
De nummer 3 van de Spaanse politieke partij Podemos stapt op

De nummer 3 van de Spaanse politieke partij Podemos stapt op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

monedero1MADRID – Podemos, sinds een jaar dé politieke sensatie van Spanje, heeft er weer een klein schandaaltje bij. De nummer drie van de partij, Juan Carlos Monedero, heeft donderdag aangegeven dat hij de politieke partij verlaat. De reden hiervoor is het feit dat hij vindt dat Podemos niet meer is wat het was bij het oprichten van de partij.

Samen met Pablo Iglesias en Íñigo Errejón was Monedero het politieke gezicht van de politieke partij Podemos. De leider van de partij Pablo Iglesias kondigde het vertrek van Monedero aan in een persconferentie. Daags voor deze aankondiging praatte Monedero al heel erg slecht over de partij die hij nota bene heeft opgericht. Hij zei toen dat Podemos nu lijkt op elke andere gevestigde politieke partij en dat hij zich niet als politiek gezicht ziet.

Toch verlaat Monedero niet helemaal de politieke partij want op de achtergrond zal hij nog wel meewerken bij Podemos, hij is alleen geen publiek gezicht meer. Wellicht heeft de beslissing er ook mee te maken dat hij in opspraak kwam voor het incasseren van 400.000 euro vanwege conferenties in Latijns Amerikaanse landen en dit nooit had opgegeven bij de Spaanse belastingdienst. Iets wat volgens Monedero niet waar is en waar hij de belastingdienst, die gerund wordt door de PP, van beschuldigde met een heksenjacht bezig te zijn.

Juan Carlos Monedero richtte samen met Pablo Iglesias en Íñigo Errejón de politieke partij op uit ontevredenheid over de huidige politieke situatie in het land. Podemos is eigenlijk geboren uit de pleinzittingen in Madrid enkele jaren geleden waar toen maanden geprotesteerd werd tegen de crisis en het beleid van de regering. Direct na het oprichten van Podemos presenteerde de partij zich voor de Europese verkiezingen en wist daar maar liefst 5 zetels binnen te halen. De huidige leider Pablo Iglesias is nu werkzaam in Brussel.

Podemos steeg enorm in populariteit en wist zelfs de tweede grote politieke macht te worden in de opiniepeilingen. Inmiddels is die populariteit iets gezakt en staat Podemos inmiddels op de vierde plaats, net achter de andere politieke sensatie Ciudadanos, die nu de derde grote partij zou worden mochten er verkiezingen zijn. De twee grootste partijen zijn nu nog steeds de PP en PSOE – (Remco Stoffer)

LEES HIER ALLES OVER PODEMOS.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken