skip to Main Content
Madrid krijgt er een vijfde wolken(smog)krabber bij

Madrid krijgt er een vijfde wolken(smog)krabber bij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

torens1MADRID – De gemeente heeft toestemming gegeven en men mag beginnen met de bouw van een vijfde grote toren, oftewel een wolkenkrabber. De vier hoge torens die nu de skyline van de Spaanse hoofdstad domineren zullen er dus binnenkort een broertje bijkrijgen, een vijfde toren. Deze zal hoogstwaarschijnlijk de naam krijgen van het constructiebedrijf Villiar Mir.

Dit bedrijf zal minstens 500 miljoen euro moeten betalen voor de bouw van deze glazen toren. Slechts 200 miljoen zal daadwerkelijk in de bouw van de toren gaan zitten terwijl de overige 300 miljoen naar de gemeente zal gaan als deel van een overeenkomst van 4 miljoen per jaar voor de komende 75 jaar. Hierna zal de toren eigendom van de gemeente worden.

De vijfde grote toren zal gemaakt worden van glas en staal en gebouwd worden op een 66.972 vierkante meter groot terrein. De constructie zal bestaan uit een hoge en een kleine toren met een laag vlak gebouw. In de gebouwen zal een privé kliniek komen waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt.

De nieuwe wolkenkrabber (of moeten we zeggen smogkrabber) wordt gebouwd in het zogenaamde financiële centrum van de stad langs de Paseo de la Castellana en de Plaza de la Paz. Het terrein waarop de nieuwe Villiar toren gebouwd zal worden is eigendom van de gemeente, vandaar de rare constructie van 75 jaar lang 4 miljoen euro die naar de gemeente gaan. Diezelfde gemeente wilde op het terrein ooit een congrescentrum bouwen wat een groot financieel fiasco is geworden van 82 miljoen euro.

Op dit moment staan er al vier torens op dit deel van de stad die samen de skyline van Madrid vormen. Op dagen dat er smog of mist is zijn deze gebouwen vaak de enigen die men nog ziet. De torens Torre Foster (ook wel Torre Bankia genoemd), Torre PwC, de Torre de Cristal en Torre Espacio zijn op dit moment de hoogste gebouwen van Madrid en van heel Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken