skip to Main Content
Het is weer tijd voor het bloemenfeest “patios de Córdoba”
Pixabay

Het is weer tijd voor het bloemenfeest “patios de Córdoba”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Pixabay

CÓRDOBA – Het is in de Andalusische stad Córdoba weer tijd voor de patios de Córdoba, de binnenplaatsen die compleet aangekleed zijn met duizenden bloemen. Dit jaar vinden de wedstrijden plaats tussen 1 en 13 mei (2018) en is het voor het vierde jaar dat deze als Unesco cultureel erfgoed door het leven gaan. Als je in de buurt bent moet je zeker eens langsgaan.

Sinds 1918 organiseert de gemeente Córdoba een wedstrijd waarbij inwoners van de stad hun binnenplaatsen, de patio’s, compleet aankleden met honderden tot duizenden bloemen, op de grond, op een muur of tegen de muur en het maakt niet uit hoe hoog de bloempotten gehangen worden. Het is weliswaar een wedstrijd maar de meeste deelnemers doen niet mee voor de prijzen maar voor de eer, want hun patio is gewoon de mooiste van allemaal.

De Patio’s de Córdoba wedstrijden vinden plaats in de wijk Alcázar Viejo, gelegen tussen het oude fort Alcázar en de kerk San Basillio. Er worden echter ook patio’s met bloemen aangekleed in de wijken Santa Marina, San Lorenzo en Magdalena. Ook rondom de beroemde mezquita en kathedraal worden patio’s aangekleed met bloemen partijen waarbij er enkele zeer mooie te vinden zijn rond het Palacio de Viana.

In totaal zullen er tussen 1 en 13 mei meer dan 55 patio’s meedoen met de wedstrijd maar kunnen de bloemen binnenplaatsen nog bewonderd worden tot ver in juni. De patio’s zijn te bekijken tussen 11 en 14 uur en 18 en 22 uur. Sommige patio’s die niet meedoen met de wedstrijd hebben andere openingstijden. Op de website en mobiele app is meer informatie te vinden en kunnen de patio’s gevonden worden op de plattegrond. Voor meer informatie klik hier.

Mocht je deze lente niet in staat zijn om de kleurrijke patio’s te bezoeken, elk jaar worden de patio’s ook rond de kersttijd volledig aangekleed met bloemen en uiteraard kerststerren.

Hiernder enkele indrukken van de Patios de Córdoba. Voor meer foto’s kun je naar Instagram gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken