skip to Main Content
Movistar start een eigen Netflix in Spanje
Movistar / Twitter

Movistar start een eigen Netflix in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse telecomprovider Telefonica zal via het filiaal Movistar in juni een eigen Netflix-achtig streamingdienst gaan aanbieden. Op deze manier kunnen de leden die 8 euro per maand moeten betalen eigen gemaakte series (Movistar Originales), andere series, films en sportevenementen bekijken. Men hoeft geen klant te zijn van Movistar om de nieuwe streamingdienst te kunnen contracteren.

Ondanks dat Movistar enkele maanden geleden een samenwerking is aangegaan met Netflix en de pakketten die de Spaanse telecom provider aanbiedt interessanter zijn geworden, wil Movistar ook de niet-klanten verleiden met series, films en sport. Daarom start Movistar een eigen streamingdienst die voor iedereen geldt, dus niet alleen Movistar+ klanten.

De nieuwe streamingdienst heeft nog geen naam maar zal 8 euro per maand kosten (IVA incl.). Voor dat geld kan de klant op tv, tablet, laptop, desktop en smartphone kijken naar eigen producties, de zogenaamde Movistar Originales, waarvan men 13 lanceringen per jaar belooft, in totaal 300 series en documentaires, zo’n 270 speelfilms en 60 andere programma’s.

Via de streamingdienst kan gekeken worden (door niet Movistar+ klanten) naar de eigen kanalen #0, #Vamos (sport), Movistar Series en Movistar Seriesmania. Wat betreft de sport gaat het om die evenementen die worden uitgezonden via de eigen #0 en #Vamos kanalen waarbij er geen sprake is van de voetbalwedstrijden, die zijn voorlopig alleen nog te bekijken door de klanten van de Movistar+ pakketten.

Enkele eigen producties (Movistar Originales) van Movistar (via het kanaal #0) zijn o.a. Arde Madrid, El Embarcadero (als The Pier ook in Nederland (Ziggo) te zien), Mira lo que has hecho, La Peste, Gigantes, Vergüenza, Vis a Vis, Skam, Matar Padre, Félix, La Zona, El día de Mañana, Justo antes Cristo, Instinto (vanaf 10 mei) en Hierro (vanaf 7 juni).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik kijk alleen als het online content op TV zichtbaar is, op kleine schermpjes zoals tablet en mobiel is tv kijken geen bal aan. Ik weet dat je kunt Chromecasten maar ook dat werkt niet altijd vlekkeloos. Dus ik begin enkel aan zo´n service als er ook een app komt die onder Android TV draait net zoals Netflix. Dan heb ik het dus over een app die ook op de Nvidia Shield draait en de Mi Box 3. De standaard Movistar app om TV te kunnen kijken draait wel keurig op de Nvidia Shield en de Mi Box 3 maar in het bovenstaande bericht wordt alleen gesproken over mobiele apparaten?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken