Search
menu
Search

Movistar start een eigen Netflix in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Movistar start een eigen Netflix in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse telecomprovider Telefonica zal via het filiaal Movistar in juni een eigen Netflix-achtig streamingdienst gaan aanbieden. Op deze manier kunnen de leden die 8 euro per maand moeten betalen eigen gemaakte series (Movistar Originales), andere series, films en sportevenementen bekijken. Men hoeft geen klant te zijn van Movistar om de nieuwe streamingdienst te kunnen contracteren.

Ondanks dat Movistar enkele maanden geleden een samenwerking is aangegaan met Netflix en de pakketten die de Spaanse telecom provider aanbiedt interessanter zijn geworden, wil Movistar ook de niet-klanten verleiden met series, films en sport. Daarom start Movistar een eigen streamingdienst die voor iedereen geldt, dus niet alleen Movistar+ klanten.

De nieuwe streamingdienst heeft nog geen naam maar zal 8 euro per maand kosten (IVA incl.). Voor dat geld kan de klant op tv, tablet, laptop, desktop en smartphone kijken naar eigen producties, de zogenaamde Movistar Originales, waarvan men 13 lanceringen per jaar belooft, in totaal 300 series en documentaires, zo’n 270 speelfilms en 60 andere programma’s.

Via de streamingdienst kan gekeken worden (door niet Movistar+ klanten) naar de eigen kanalen #0, #Vamos (sport), Movistar Series en Movistar Seriesmania. Wat betreft de sport gaat het om die evenementen die worden uitgezonden via de eigen #0 en #Vamos kanalen waarbij er geen sprake is van de voetbalwedstrijden, die zijn voorlopig alleen nog te bekijken door de klanten van de Movistar+ pakketten.

Enkele eigen producties (Movistar Originales) van Movistar (via het kanaal #0) zijn o.a. Arde Madrid, El Embarcadero (als The Pier ook in Nederland (Ziggo) te zien), Mira lo que has hecho, La Peste, Gigantes, Vergüenza, Vis a Vis, Skam, Matar Padre, Félix, La Zona, El día de Mañana, Justo antes Cristo, Instinto (vanaf 10 mei) en Hierro (vanaf 7 juni).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?