Search
menu
Search

Mei begint met ‘hittegolf’ in Spanje met temperaturen tot 36 graden

Mei begint met ‘hittegolf’ in Spanje met temperaturen tot 36 graden
Beeld: 123rf

Mei begint met ‘hittegolf’ in Spanje met temperaturen tot 36 graden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet waarschuwt voor een periode van abnormale weersomstandigheden voor de tijd van jaar. De Aemet schrijft het niet expliciet in een speciaal persbericht maar de Spaanse media hebben het over een korte ‘hittegolf’ (ola de calor) en ‘tropische nachten’ (noches tropicales) van vrijdag 1 mei tot tenminste dinsdag 5 mei.

Volgens dit persbericht van de Spaanse weerdienst Aemet kan het kwik de komende dagen in de Ebro Vallei stijgen tot 30 graden en in de Tajo, Guadiana en de Guadalquivir valleien zelf tot 32-34 graden. De schuldige van deze uitzonderlijk hoge temperaturen in Spanje is een hogedrukgebied met warme Afrikaanse lucht.

De hoge temperaturen vallen samen met de eerste dagen dat men in Spanje weer voor korte periode naar buiten mag na ruim 50 dagen thuisisolement tijdens de noodtoestand. Vanaf 2 mei is het weer toegestaan om te wandelen, fietsen en sporten (individueel) zoals we al HIER omschreven.

Als we naar de kaart van Spanje kijken op de website van Aemet staan er op vrijdag 1 mei temperaturen van 30 graden in Murcia, Málaga, 29 graden in Alicante, Castellón en Zaragoza en 28 graden in de provincies Valencia en Córdoba vermeld terwijl in de overige regio’s langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen de temperaturen tussen de 22 en 26 graden liggen.

Op zaterdag 2 mei zijn er hogere temperaturen te zien zoals 33 graden in Murcia, 32 graden in de provincie Valencia, 31 graden in Zaragoza en Córdoba, 30 graden in de provincies Alicante en Granada en 29 graden in o.a. Ciudad Real, Teruel en Huelva. terwijl er ook in bijna alle overige provincies in Spanje temperaturen gemeten zullen worden boven de 25 graden.

BEKIJK OOK EENS ONZE WEERPAGINA

Op zondag worden nog hogere temperaturen verwacht zoals in Córdoba 36 garden, in de provincie Málaga 34 graden, in de provincie Ciudad Real en in Extremadura 33 graden, in Murcia 32 graden en zelfs in Madrid 28 garden. In de provincie Castellón moet het 26 graden gaan worden, in Valencia 28 graden en in Alicante 24 graden terwijl het kwik zal stijgen naar 26 graden op de Balearen eilanden en tot 25 graden in Catalonië.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?