skip to Main Content

15 gewonden bij ontploffing benzineopslag Gibraltar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIBRALTAR – Bij een ontploffing in een benzine opslagtank in de Britse enclave Gibraltar zijn dinsdagnamiddag 15 gewonden gevallen. Een van hen is er ernstig aan toe en moest met verbrandingswonden naar het ziekenhuis in Sevilla worden gebracht.  Volgens de berichten vond de ontploffing plaats toen er laswerkzaamheden werden uitgevoerd aan en rondom de opslagtank.

Twee van de vijftien gewonden waren werknemers van de benzineopslagplaats terwijl de andere gewonden een Britse politieagent en 12 cruisepassagiers waren die aan boord van hun schip Independence of the Seas vlakbij de ontplofte tank verbleven. Een man van 40 jaar moest met zware verbrandingen naar het Rocio de Sevilla ziekenhuis worden gebracht terwijl een andere 25 jarige werknemer lichtgewond raakte. Ook de passagiers van het cruisechip raakten lichtgewond door rondvliegend materiaal en de enorme hitte van het vuur.

Rond 15.35 uur dinsdagmiddag ontplofte de benzinetank waarna meteen begonnen werd met het blussen van de enorme vuurzee met grote rookontwikkeling. Om 19.40 uur kon de brandweer echter toch niet voorkomen dat er een twee tank ontplofte waarbij gelukkig geen gewonden waren te betreuren.

De nabijgelegen Spaanse plaats La Linea de Concepción in de provincie Cádiz heeft inmiddels een noodplan ingeschakeld waarbij alle inwoners worden verzocht de ramen goed dicht te houden vanwege eventuele gevaarlijke stoffen die zijn vrijgekomen. De enorme brand voorkomt echter niet dat deze Spaanse plaats de situatie van de benzineopslagplaats in Gibraltar in Brussel aan de kaak wil stellen vanwege de onveiligheid en het negeren van de regels.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend