skip to Main Content

Gemeente Madrid reduceert aantal bedrijfswagens

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zo’n 5 miljoen euro per jaar besteedt de gemeente Madrid aan haar wagenpark voor ambtenaren en dit is teveel, zo heeft burgemeester Alberto Ruz-Gallardon gezegd. Ook blijkt de gemeente meer auto’s te hebben dan de deelstaat, respectievelijk 134 en 77 wagens.

Alleen al de salarissen voor de chauffeurs van de 57 wagens waarin de Madrileense wethouders rondrijden, wordt 4,5 miljoen per jaar besteed.

Een ander deel van de kosten gaat naar de lease-contracten van de auto’s. In mei verlaagde de burgemeester van de Spaanse hoofdstad, Alberto Ruz-Gallardon de vloot van de gemeentelijke politici al. Hiermee wist hij ongeveer 300.000 euro op jaarbasis te bezuinigen.

Privileges

Ook beperkte hij de privileges van leden uit zijn algemene directie door hen 33 auto’s voor exclusief gebruik te ontnemen. Sindsdien moeten deze hooggeplaatste lieden zich met hun eigen vervoer naar het stadhuis begeven. Dit leverde een besparing  op van 26% van de in totaal 2,4 miljoen euro die hiermee ging gemoeid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend