skip to Main Content

Port Aventura krijgt hoogste achtbaan van Europa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – Sergio Feder, algemeen directeur van het themapark Port Aventura in de badplaats Salou, kondigde vorige zomer de komst aan van een nieuwe, indrukwekkende attractie. Uit vertrouwde bron blijkt dat het om de hoogste achtbaan van Europa gaat, zo weet de Belgische krant de Standaard te melden woensdag.

De nieuwe attractie wordt een rollercoaster van het type B&M Hyper Coaster en zal 80 meter hoog zijn. Daarmee zal ze het hoogterecord verbreken dat sinds 2002 op naam staat van de Silver Star in het Europa-Park in Duitsland, een gelijkaardige achtbaan.

Verder krijgt de Spaanse achtbaan een lengte tussen de 1.500 en 1.600 meter, 1 helix, 5 camelbacks, een tunnel en verschillende watereffecten. Deze attractie zal opgetrokken worden in de Chinese themazone, op een steenworp van de beroemde achtbaan Dragon Khan.

En er is meer goed nieuws voor waaghalzen: de nieuwe eigenaars van Port Aventura willen – net zoals vroeger – jaarlijks een nieuwe attractie introduceren.  Deze zomer heeft het park een nieuw kindergedeelte genaamd Sésamo Aventura geïntroduceerd waar de kleinsten in een eigen klein pretparkje samen met de Sesamstraat figuren kunnen genieten. Daarnaast zijn er diverse nieuwe shows bijgekomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend