skip to Main Content

Spanje heeft straks oudste premier in geschiedenis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Mocht PSOE-kandidaat Rubalcaba bij de algemene verkiezingen van 2012 tot president worden gekozen, dan is hij met zijn 60 jaar de oudste regeringsleider die Spanje ooit heeft gehad. Ook Mariano Rajoy van de Partido Popular zal met zijn dan 57 jaar de oudste premier van Spanje zijn. De 2 andere kandidaten voor het premier-schap, Cayo Lara (Izquerda Unida) en Rosa Diez (UPyD) zijn beide ook de jongste niet meer met hun 59 jaar.

Tot nu strijkt het Leopodo Calvo Sotelo, hij was president tussen februari 1981 en december 1982, met de twijfelachtige eer. Hij was 54 jaar toen hij het regeringspaleis Moncloa betrad als nieuwe premier van Spanje.

Rajoy en Rubalcaba worden door de Spaanse krant La Información gezien als synoniem voor de politieke geschiedenis van Spanje.

Moed

Analisten vermoeden dat als een van de twee grootste politieke partijen in Spanje de moed zou hebben om met een nieuw gezicht voor de dag te komen, deze partij meer kans maakt om de verkiezingen te winnen.

De jongste premier die Spanje ooit had was Felipe González. Hij trad aan toen hij 40 jaar was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend