skip to Main Content
Het verhaal achter het vreemde kasteel van Alhaurin el Grande, Málaga (video)

Het verhaal achter het vreemde kasteel van Alhaurin el Grande, Málaga (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kasteel2MÁLAGA – Ben je wel eens in de buurt van Alhaurin el Grande en Mijas geweest, dan heb jet het wellicht wel zien staan. Het middeleeuws uitziende kasteel hoog op een bergje langs de weg. Velen hebben er foto’s van gemaakt denkende dat het om een echt kasteel uit vervlogen tijden gaat maar niets is minder waar.

Het Castillo la Mota lijkt net een echt klein kasteel wat strategisch gelegen is op een bergje met 360 graden panoramisch uitzicht. Volgens de geruchten zouden de Moren het gebouwd hebben of werd het kasteel er in de middeleeuwen neergezet. Niets is echter minder waar.

Het als kasteel uitziende gebouw is eigenlijk een watertoren … ja, je leest het goed een watertoren. Deze werd op een bergje neergezet maar door de makers verbouwd tot een als kasteel uitziend gebouw om het mooier te laten lijken.

De watertoren werd op deze plaats gebouwd omdat het dienst zou gaan doen als waterleverancier voor de te bouwen golfbanen en luxe woningen. Deze zijn er echter nooit gekomen maar de watertoren/kasteel staat er nog wel en is inmiddels een toeristisch hoogtepunt geworden. Zo zie je maar weer, schijn bedriegt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken