skip to Main Content
Langdurige staking grondpersoneel Ryanair op vliegveld Madrid

Langdurige staking grondpersoneel Ryanair op vliegveld Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

koffers1MADRID – Vliegtuigpassagiers van Ryanair die van en naar het Madrid Barajas vliegveld vliegen zullen te maken hebben met bagageproblemen. De reden hiervoor is dat het bagageafhandeling personeel een langdurige staking heeft aangekondigd vanwege een geschil over de lonen.

Op dit moment zal alleen handbagage worden toegelaten in de vliegtuigen van Ryanair waardoor mensen die met extra koffers reizen deze niet mee kunnen nemen. De Ierse low cost vliegmaatschappij biedt de gedupeerden andere vluchten aan van of naar andere vliegvelden of op een andere datum, zonder extra kosten uiteraard.

Het grondpersoneel wat voor de afhandeling zorgt van alle bagage in de Ryanair vliegtuigen, is het niet eens met een loonsverlaging van tussen de 20% en 30%. Daarnaast zijn er nog andere maatregelen die Ryanair wil gaan doorvoeren waar men het niet mee eens is en dus besloot men te gaan staken.

Het personeel is al drie dagen geleden begonnen met de staking waardoor Ryanair passagiers alleen handbagage mee kunnen nemen. Het is nog niet bekend hoe lang deze staking zal gaan duren maar gezien het feit dat Ryanair schijnbaar weigert met de vakbonden rond de tafel te gaan zitten kan dit nog wel even doorgaan.

Deze staking van het Ryanair personeel komt bovenop de staking die de luchtverkeersleiders hebben aangekondigd voor deze maand. Zij gaan tevens het werk neerleggen op de volgende dagen: 8, 10, 12 en 14 juni tussen 10 en 12 uur enn18 en 20 uur. Verwacht wordt dat dit door heel Spanje voor aardig wat problemen kan gaan zorgen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken