skip to Main Content
Spanje heeft een van de hoogste elektriciteit- en gastarieven van Europa

Spanje heeft een van de hoogste elektriciteit- en gastarieven van Europa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

licht-gas1aMADRID – Volgens de laatste cijfers van Eurostat staat Spanje op de vijfde plaats in de Europese Unie met de elektriciteitstarieven en op de derde plaats wat betreft gasprijzen. De cijfers verwijzen naar de tweede helft van 2015 toen de gemiddelde prijs van de elektriciteit in Spanje op € 23,70 per 100 kilowatt per uur uitkwam en voor gas € 9,30 per 100kWh.

Spanje is echter niet het Europese land waar de prijs voor stroom het hoogste is aangezien Denemarken met € 30,40, Duitsland met € 29,50, Ierland met € 24,50 en Italië met € 24,30 duurder waren. België staat op de zesde plaats met € 23,50 net achter Spanje terwijl Nederland op de veertiende plaats staat wat betreft elektriciteitstarieven met € 18,30.

Als we ook rekening houden met de gasprijzen staat Spanje op de derde plaats na Zweden en Portugal. Nederland staat net achter Italië op de vijfde plaats terwijl België het mag doen met een veertiende plaats – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken