skip to Main Content
Ciudadanos leider Albert Rivera is een van de drie Spaanse deelnemers aan de Bilderbergconferentie 2017

Ciudadanos leider Albert Rivera is een van de drie Spaanse deelnemers aan de Bilderbergconferentie 2017

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor het tweede jaar op rij is de politieke leider Albert Rivera van Ciudadanos (C’s) uitgenodigd door de Bilderberg Group waarbij hij het eerste jaar (2016) een vertrouweling stuurde maar dit jaar besloten heeft zelf aanwezig te zijn. Rivera is daarmee de derde Spaanse deelnemer aan de jaarlijks terugkerende vergaderingen van de selecte groep leden van de Bilderberg Group. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats tussen 1 en 4 juni in een hotel in de gemeente Chantilly, Virginia in de Verenigde Staten.

Ongetwijfeld zit Albert Rivera van de Ciudadanos partij al in het vliegtuig op weg naar Virginia in de Verenigde Staten of is hij daar reeds gearriveerd om voor het eerst persoonlijk deel te nemen aan de Bilderbergconferentie. In 2016 werd de jonge politieke leider ook al uitgenodigd maar toen stuurde hij zijn vertrouweling Luis Garicano naar Dresden in Duitsland. Rivera is de derde Spanjaard die meedoet aan de Bilderberg bijeenkomsten en zal samen met Ana Patricia Botín Presidente van de Banco Santander en Juan Luis Cebrián van de Grupo Prisa aan tafel plaatsnemen. Koningin Doña Sofía heeft dit jaar net zoals de voorgaande jaren, de uitnodiging afgewezen en zal niet aanwezig zijn.

Onderwerpen

Op de agenda van de vergadering van dit jaar zijn de volgende onderwerpen gepland: de administratie Trump; transatlantische betrekkingen en defensie opties (kogels en bytes); de richting van de Europese Unie; Is de globalisering te traag?; Werkgelegenheid, inkomen en niet-gerealiseerde verwachtingen; Waarom groeit het populisme? Rusland in de internationale orde; Midden-Oosten, nucleaire proliferatie en natuurlijk alles rondom China.

Wat

De Bilderbergconferenties zijn politieke bijeenkomsten met een besloten en streng geheim karakter waarbinnen internationale beeldvorming en ideeën centraal staan. Deelnemers zijn invloedrijke figuren uit de Westerse wereld, voornamelijk uit het bedrijfsleven, politiek, wetenschap, media en de financiële wereld.

Oprichting

De eerste Bilderbergconferentie werd georganiseerd in 1954 in het hotel Bilderberg in Oosterbeek (vandaar de naam) naar aanleiding van de verslechterende relatie tussen de Verenigde Staten en Europa, ongeveer zoiets wat er nu gaande is met Trump aan de macht. Initiatiefnemers waren toen o.a. de Pool Józef Retinger, Unilever-topman Paul Rijkens, de Belgische ex-premier Paul van Zeeland en de Nederlandse prins Bernhard. Deze politieke conferenties hadden en hebben nog steeds een zeer geheim karakter.

Bilderberg in Spanje

Sinds de eerste Bilderbergconferentie in Nederland in 1954 tot aan de laatste editie in Dresden Duitsland in 2016 werden er slechts tweemaal bijeenkomsten in Spanje georganiseerd. Dat gebeurde in 1989 in Gran Hotel de La Toya op het eilandje La Toya in de gemeente O Grove in de deelstaat Galicië. De tweede keer was in 2010 in het Hotel Dolce in de kustplaats Sitges, net onder Barcelona in de deelstaat Catalonië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Persoonlijk vindt ik het in deze wereld een soort van 1 groot rariteiten-kabinet. Het primitieve viert hoogtij. Gaat volgens mij de verkeerde kant uit.! Zo als nu de wereld er uit ziet , een blinde richting een weg van teloorgang. Geen beschaving een woestenij van geld belusten. Geen vertrouwen , maar wantrouwen heerst er overal. Vervuiling en verstikking staan vier te pronken. Materialisme is de schroothoop van de aller rijken der aarde. De aarde ligt aan het infuus en wordt gevoed door chemische uitstoot. Men lacht en vaart blind de afgrond in. Ik zelf weet en voelt dat het moment van de grote crash niet lang meer op zich laat wachten. Wie zijn die zogenaamde leiders met al die geheimzinnige ontmoetingen. Wat heeft het voor waarde als de natuur het begeeft. De mens het wezen dat zich almachtig voelt heeft geen betekenis meer . Het besef dat we zo nietig klein zijn in het universum. Daarom vindt ik het een doorgeschoten geheel en verwacht er niets van. Een leegte meer niet. Wat een domper.! De mooie praatjes vormen nog niet eens meer een echo.! Ik leef mee met de aardse armoede en zorg voor dieren die het zwaar hebben. Waar blijft de redding het keerpunt richting een positieve beschaving of is dat niet mogelijk op deze lava-bol. Men snakt naar goden het boven-natuurlijke.! Een grote giller is het.!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken