skip to Main Content
Dagexcursie met supersnelle feria naar Ibiza of Formentera mogelijk vanuit Dénia
Balearia

Dagexcursie met supersnelle feria naar Ibiza of Formentera mogelijk vanuit Dénia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Dagexcursie Ibiza mogelijk vanuit Dénia

Balearia

ALICANTE – Vanaf half juni is het mogelijk om met een supersnelle ferry van de maatschappij Balearia vanuit de haven van Dénia naar de Balearen eilanden Ibiza en Formentera te varen. Aangezien de boot om 7.30 uur ‘s-morgens in Dénia vertrekt en je 2 uur later op Ibiza staat en later die dag vanuit de haven van Sant Antoni om 21.00 uur terugvaart naar Dénia is het dus mogelijk om een “dagje Ibiza” te doen.

Waarom niet even de boot pakken om van het Spaanse vasteland naar het populaire party eiland Ibiza te varen of te relaxen op het ernaast gelegen Formentera. Vanaf half juni is dat mogelijk vanuit de haven van Dénia in de provincie Alicante waar elke dag de Fast Ferries “Pinar del Rio” en “Ramon Lull” de Costa Blanca met de eilanden verbindt.

Dagje Ibiza

De supersnelle ferry verlaat de haven van Dénia om 7.30 uur en doet er 2 uur over om rond 9.30 uur in de haven van Sant Antoni te eindigen. De rest van de dag kun je dan heerlijk genieten van Ibiza, de stranden, bars, restaurants of de oude stad in Ibiza stad om later die avond om 21.00 uur weer Ibiza te verlaten richting de haven van Dénia waar men rond 23.00 uur arriveert.

Dagje Formentera

Wil je liever naar een rustiger eiland dan kan dat met de Fast Ferry “Ramon Lull” die de haven van Dénia elke dag (behalve dinsdag) verbindt met Formentera. Deze boot vertrekt om 9.00 ‘s-morgens waarna men 2 uur en 30 minuten later op Formentera staat om van de stranden te genieten. De ferry verlaat het eiland weer om 21.00 (behalve in september wanneer dat 19.00 uur is) om 2 uur en 30 minuten later weer in de haven van Dénia te arriveren.

Avond Ibiza

Degene die liever wil gaan feesten op Ibiza kunnen gebruikmaken van de avond ferry “Cecilia Paye”, een supersnelle ferry die in Dénia om 17 uur vertrekt en aankomt in de haven van Ibiza om 19 uur. De volgende dag kun je dan dezelfde ferry om 11 uur terugnemen naar Dénia waar je rond 13 uur arriveert … en verder kunt slapen 🙂

Prijzen

De bootreis tussen Dénia en Ibiza (sant Antoni) kost in juni 65 euro (retour) en in juli en augustus 80 euro (retour).

De bootreis naar Formentera kost in juni 50 euro (retour), in juli en augustus 60 euro (retour) en in september 71/78 euro.

De bootreis om een nachtje door te zakken en feesten op Ibiza heeft in juni een kostprijs 50 euro (retour), in juli en augustus 60 euro (retour) en in september 65 euro (retour).

Meer informatie is HIER op de website van Balearia te vinden (vanaf prijzen).

Overigens zijn er ook boten die vertrekken uit de haven van Valencia richting Ibiza.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Eens was Formentera een leuk eiland, nu is het alleen nog maar aangenaam buiten het zomerseizoen. En nu die ferry… Alles om het massa toerisme. Waarom niet eens een beetje kwaliteit?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken