Search
menu
Search

Geen paard-en-wagens voor toeristen meer in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Geen paard-en-wagens voor toeristen meer in Barcelona

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft besloten dat paard-en-wagens voor toeristenroutes niet meer toegestaan zijn. Komende donderdag 7 juni zal het de laatste keer zijn dat er op de straten en in parken van Barcelona paard-en-wagens (carrozas) te zien zullen zijn. De beslissing werd al in november 2017 gemaakt nadat in 2015 een paard op straat overleed tijdens een ritje met toeristen.

Een romantisch ritje in een paard-en-wagen maken in Barcelona is binnenkort niet meer mogelijk omdat de gemeente dit heeft verboden. In 2015 overleed tijdens een rit met toeristen een paard op straat en dat was voor de gemeente reden genoeg om te beslissen een einde te maken aan deze traditie.

Het verbod heeft echter alleen effect op de toeristenroutes in de stad en niet op die bij traditionele feesten zoals de Sant Medir of Tres Tombs waarbij ook paard-en-wagens te zien zijn. Alleen die ritjes met paard-en-wagen waar geld mee verdient wordt zijn verboden.

Op het moment van dit verbod zijn er nog maar vier paard-en-wagens actief in Barcelona die ritjes maken langs de Ramblas en in het Ciutadella park. De eigenaren hiervan zullen zien dat hun vergunning komende donderdag 7 juni wordt ingetrokken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?