skip to Main Content
Geen paard-en-wagens voor toeristen meer in Barcelona
El Periodico

Geen paard-en-wagens voor toeristen meer in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Geen paard-en-wagens voor toeristen meer in Barcelona

El Periodico

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft besloten dat paard-en-wagens voor toeristenroutes niet meer toegestaan zijn. Komende donderdag 7 juni zal het de laatste keer zijn dat er op de straten en in parken van Barcelona paard-en-wagens (carrozas) te zien zullen zijn. De beslissing werd al in november 2017 gemaakt nadat in 2015 een paard op straat overleed tijdens een ritje met toeristen.

Een romantisch ritje in een paard-en-wagen maken in Barcelona is binnenkort niet meer mogelijk omdat de gemeente dit heeft verboden. In 2015 overleed tijdens een rit met toeristen een paard op straat en dat was voor de gemeente reden genoeg om te beslissen een einde te maken aan deze traditie.

Het verbod heeft echter alleen effect op de toeristenroutes in de stad en niet op die bij traditionele feesten zoals de Sant Medir of Tres Tombs waarbij ook paard-en-wagens te zien zijn. Alleen die ritjes met paard-en-wagen waar geld mee verdient wordt zijn verboden.

Op het moment van dit verbod zijn er nog maar vier paard-en-wagens actief in Barcelona die ritjes maken langs de Ramblas en in het Ciutadella park. De eigenaren hiervan zullen zien dat hun vergunning komende donderdag 7 juni wordt ingetrokken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Net wat je zegt. Als………………….die goed verzorgd wordt. Maar dat gebeurt natuurlijk niet. Dat weet je zelf toch ook wel.
  Mooi zo, weg met die paarden tussen al die mensen.

 2. Flauwekul voor de buehne.Wat is er nu mis met een ritje met een paard (gesteld dat het beest goed verzorgd wordt). Beter al die energie richten op de vleesindustrie.

 3. EINDELIJK!!! OLE OLE

  Dit een goed voorbeeld voor de rest van Spanje,
  Hopelijk volgen de andere steden ook snel.

  BRAVO CATALNYA

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken