Search
menu
Search

Minimumleeftijd voor het besturen van vrachtwagens van 21 naar 18 jaar in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Minimumleeftijd voor het besturen van vrachtwagens van 21 naar 18 jaar in Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT heeft aangegeven dat de minimumleeftijd om een vrachtwagen te besturen in Spanje verlaagd gaat worden van de huidige 21 jaar naar 18 jaar. Spanje is op dit moment nog het enige land binnen Europa waar 21 jaar de minimumleeftijd is voor de zogenaamde Certificado de Aptitud Profesional (CAP).

Om een vrachtwagen te rijden in Spanje heb je net zoals in andere landen een C rijbewijs nodig maar daarnaast ook een Certificado de Aptitud Profesional wat een 140 uren cursus is voor vakbekwaamheid. Tot nu moest je daar als minimumleeftijd 21 jaar voor hebben maar dat wordt in de toekomst dus verlaagd naar 18 jaar.

Een van de redenen daarvoor is om de leeftijdsgrens gelijk te trekken met andere landen binnen Europa. De andere reden is het gebrek van vrachtwagenchauffeurs in Spanje. Met een verlaging van de minimumleeftijd kunnen er nieuwe jonge chauffeurs bijkomen.

Het certificaat vakbekwaamheid of Certificado de Aptitud Profesional (CAP) is te halen bij de rijscholen die ook vrachtwagen rijlessen geven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?