skip to Main Content
Primark in Catalonië ratificeert en verkoopt toch “España” t-shirts
Libremercado

Primark in Catalonië ratificeert en verkoopt toch “España” t-shirts

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Primark in Catalonië verkoopt toch “España” shirts

Libremercado

BARCELONA – De Primark winkels in Catalonië hebben een fout begaan en ze zijn zich daar nu ook bewust van. Om de separatisten in Catalonië niet te “beledigen” besloot de Ierse keten om in de winkels in Barcelona en Tarragona geen t-shirts te verkopen waarop groot de naam Spanje staat. Deze worden verkocht voor het WK voetbal. Het probleem is echter dat een groot deel van de Catalanen daar kwaad over was en het op sociale media aan opmerkingen regende en men zelfs in heel Spanje dreigde met een boycot.

De zaak van het niet verkopen van de speciale voetbalshirts kwam aan het licht toen een klant in meerdere winkels in Barcelona op zoek ging naar het rode shirt om het Spaanse nationale elftal te steunen tijdens het WK. Er werden gesprekken opgenomen om deze te delen op internet. Daarin is te horen dat een medewerker van Primark aangeeft dat deze shirts overal in Spanje te koop zijn behalve in Catalonië om de separatisten niet te beledigen.

Nu is het probleem dat het deel van Catalonië welke separatist is zo’n 47% is en het deel wat niet zo denkt 53% is, zoals gebleken is bij de laatste autonome verkiezingen. Primark besloot dus toe te geven aan de minderheid van een verdeelde Catalaanse maatschappij en dat is geen slimme zet, iets wat Primark nu ook inziet.

Na de publicatie van de video op de sociale media en in de pers, regende het negatieve opmerkingen op internet en al snel kwam de Ierse kledingketen erachter dat er meer niet-separatisten zijn in Catalonië en heel Spanje dan separatisten.

Daarop besloot Primark toe te geven dat ze fout hebben gehandeld en heeft men aangegeven dat minder dan 15 dagen voordat het WK in Rusland begint de speciale rode “España” shirts te gaan verkopen in de Catalaanse winkels in Barcelona en Tarragona. Het probleem is echter dat de kledingzaak in ieder geval in Catalonië een flinke deuk heeft opgelopen in haar imago en wie weet in de rest van Spanje ook wel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Redactie,
  Verlaag u toch niet tot het niveau van de mensen die u aanvallen.
  Niet verlagen tot het niveau van een Miel en een Olivier AUB
  Zodra je dat soort figuren een podium geeft om over de Catalaanse kwestie te spreken, komt hun ware aard naar boven….
  Een Miel die hier nog maar kort woont en helemaal trots is erop dat hij er nu woont….tssss

  Anderen wonen hier al zo lang of zijn er geboren….geeft dat die mensen meer recht om iets te zeggen?? Neen, maar de figuren die net komen kijken moeten niet net doen of ze een land even in een poep en een scheet kunnen veranderen

  AUB redactie, geef die soort mafkezen nou gewoon geen podium meer als het gaat om de Catalaanse kwestie….beter nog dat we ze helemaal de mond snoeren maar dat mag dan weer net niet in een open democratie heh…

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken