De warmste en koudste Spaanse steden in de maand juni

De warmste en koudste Spaanse steden in de maand juni
Beeld: 123rf

De warmste en koudste Spaanse steden in de maand juni

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De maand juni zit er aan te komen en dat houdt in dat officieel de zomer zal beginnen om 17.54 uur op 21 juni. Nu is Spanje een groot land met vele verschillende temperaturen en weersomstandigheden maar over het algemeen kan men wel aangeven wat de warmste en koudste gebieden zijn in Spanje en welke steden de hoogste of laagste temperaturen hebben.

De temperaturen beginnen steeds hoger te worden naarmate de zomer nadert en op uitzonderingen na waarbij het bijna 40 graden wordt, spreekt men ook in de maand juni over gemiddelde temperaturen lager dan 30 graden. In het overzicht hieronder is gekeken naar de belangrijkste steden en dus niet naar de kustgebieden waar de temperaturen over het algemeen iets hoger zijn.

Het gaat hier om plaatsen op het Spaanse vasteland overigens, dus niet de Canarische Eilanden waar het over het algemeen altijd warmer is 🙂

Zuiden

Over het algemeen kan men zeggen dat de hoogste temperaturen gemeten worden in het zuiden van het land, te weten Extremadura, Andalusië, Murcia en het zuiden van de Comunidad Valenciana. De hoogste temperaturen zijn in de maand juni te vinden in de regionale hoofdsteden zoals Córdoba met gemiddeld 24,7 graden, maximaal 32,8 graden en 16,6 graden minimaal. De stad Sevilla volgt met een gemiddelde temperatuur van 25,1 graden met maximaal 32,2 graden en minimaal 18 graden. In Badajoz doet men het ook niet verkeerd met 23,4 graden gemiddeld en 31,4 graden maximaal en 15,4 graden minimaal. In Murcia wordt het gemiddeld 24,2 graden met maximaal 31 en minimaal 17,4 graden gevolgd door Ciudad Real met gemiddeld 23,2 graden en maximaal 30,5 en minimaal 15,9 graden.

Noordwesten

Langs de Atlantische Oceaan in het noordwesten van Spanje (ook wel bekend als het groene Spanje) liggen de gemiddelde temperaturen meer rond de 20 graden. In de Baskische stad San Sebastian bijvoorbeeld wordt het gemiddeld 16,9 graden met maximaal 20 en minimaal 13,8 graden. In Galicië in A Coruña is het gemiddeld 17,4 graden met maximaal 20,6 en minimaal 14,2 graden gevolgd door Oviedo in Asturië met gemiddeld 16,4 graden en maximaal 20,9 en minimaal 12,5 graden. In Santander in Cantabrië is het gemiddeld 17,8 graden met maximaal 21,6 en minimaal 14 graden gevolgd door Lugo in Galicië met gemiddeld 16,1 graden en 22,3 maximaal en 9,9 minimaal in de maand juni.

Koud

De laagste gemiddelde temperaturen zijn in juni te vinden in de deelstaat Castilla y León met 16,5 graden gemiddeld in Burgos en maximaal 23,7 maar minimaal 9,3 graden. In Soria wordt het gemiddeld 17,2 graden en maximaal 24,6 en minimaal 9,8 graden gevolgd door Ávila met gemiddeld 17,4 graden en maximaal 24,6 en minimaal 10,2 graden. In de stad León wordt het gemiddeld 17,1 graden en maximaal 24 en minimaal 10,2 graden.

Middellandse Zee

De regio’s langs de Middellandse Zee hebben in juni ook niet te klagen met gemiddelde temperaturen rond de 24 á 26 graden. Dat geldt dan niet alleen voor Catalonië, de Comunidad Valenciana, Murcia en Andalusië maar ook voor de Balearen eilanden zoals Mallorca, Menorca en Ibiza. Over het algemeen is het echter altijd warmer in de maand juni maar echte uitschieters worden deze maand niet verwacht, aldus de Spaanse weerdienst Aemet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.