De warmste en koudste Spaanse steden in de maand juni

De warmste en koudste Spaanse steden in de maand juni
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De maand juni zit er aan te komen en dat houdt in dat officieel de zomer zal beginnen om 17.54 uur op 21 juni. Nu is Spanje een groot land met vele verschillende temperaturen en weersomstandigheden maar over het algemeen kan men wel aangeven wat de warmste en koudste gebieden zijn in Spanje en welke steden de hoogste of laagste temperaturen hebben.

De temperaturen beginnen steeds hoger te worden naarmate de zomer nadert en op uitzonderingen na waarbij het bijna 40 graden wordt, spreekt men ook in de maand juni over gemiddelde temperaturen lager dan 30 graden. In het overzicht hieronder is gekeken naar de belangrijkste steden en dus niet naar de kustgebieden waar de temperaturen over het algemeen iets hoger zijn.

Het gaat hier om plaatsen op het Spaanse vasteland overigens, dus niet de Canarische Eilanden waar het over het algemeen altijd warmer is 🙂

Zuiden

Over het algemeen kan men zeggen dat de hoogste temperaturen gemeten worden in het zuiden van het land, te weten Extremadura, Andalusië, Murcia en het zuiden van de Comunidad Valenciana. De hoogste temperaturen zijn in de maand juni te vinden in de regionale hoofdsteden zoals Córdoba met gemiddeld 24,7 graden, maximaal 32,8 graden en 16,6 graden minimaal. De stad Sevilla volgt met een gemiddelde temperatuur van 25,1 graden met maximaal 32,2 graden en minimaal 18 graden. In Badajoz doet men het ook niet verkeerd met 23,4 graden gemiddeld en 31,4 graden maximaal en 15,4 graden minimaal. In Murcia wordt het gemiddeld 24,2 graden met maximaal 31 en minimaal 17,4 graden gevolgd door Ciudad Real met gemiddeld 23,2 graden en maximaal 30,5 en minimaal 15,9 graden.

Noordwesten

Langs de Atlantische Oceaan in het noordwesten van Spanje (ook wel bekend als het groene Spanje) liggen de gemiddelde temperaturen meer rond de 20 graden. In de Baskische stad San Sebastian bijvoorbeeld wordt het gemiddeld 16,9 graden met maximaal 20 en minimaal 13,8 graden. In Galicië in A Coruña is het gemiddeld 17,4 graden met maximaal 20,6 en minimaal 14,2 graden gevolgd door Oviedo in Asturië met gemiddeld 16,4 graden en maximaal 20,9 en minimaal 12,5 graden. In Santander in Cantabrië is het gemiddeld 17,8 graden met maximaal 21,6 en minimaal 14 graden gevolgd door Lugo in Galicië met gemiddeld 16,1 graden en 22,3 maximaal en 9,9 minimaal in de maand juni.

Koud

De laagste gemiddelde temperaturen zijn in juni te vinden in de deelstaat Castilla y León met 16,5 graden gemiddeld in Burgos en maximaal 23,7 maar minimaal 9,3 graden. In Soria wordt het gemiddeld 17,2 graden en maximaal 24,6 en minimaal 9,8 graden gevolgd door Ávila met gemiddeld 17,4 graden en maximaal 24,6 en minimaal 10,2 graden. In de stad León wordt het gemiddeld 17,1 graden en maximaal 24 en minimaal 10,2 graden.

Middellandse Zee

De regio’s langs de Middellandse Zee hebben in juni ook niet te klagen met gemiddelde temperaturen rond de 24 á 26 graden. Dat geldt dan niet alleen voor Catalonië, de Comunidad Valenciana, Murcia en Andalusië maar ook voor de Balearen eilanden zoals Mallorca, Menorca en Ibiza. Over het algemeen is het echter altijd warmer in de maand juni maar echte uitschieters worden deze maand niet verwacht, aldus de Spaanse weerdienst Aemet.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.