skip to Main Content
Madrid geblindeerd vanwege Britse Champions League finale
20 Minutos

Madrid geblindeerd vanwege Britse Champions League finale

MADRID – De politie en ambulancediensten zullen deze zaterdag 1 juni waarschijnlijk geen rustige dag gaan hebben met meer dan 70.000 Britse voetbalsupporters die naar de Spaanse hoofdstad zijn gekomen voor de Champions League finale tussen Liverpool en Tottenham. Er zullen meer dan 4.700 politieagenten op straat te vinden zijn waarvan 4.200 Nationale Politieagenten.

De ‘hooligans’ worden vanuit de lucht met drones en op straat door middel van duizenden agenten onder controle gehouden voor, tijdens en na de Champions League finale in het Wanda Metropolitana stadion van Atletico de Madrid.

Vanaf 17 uur zaterdagmiddag zal er geen alcohol meer geschonken worden en zullen de voetbalsupporters uit Groot Brittannië door de agenten begeleid worden naar het voetbalstadion.

De fans van beide teams zullen gescheiden feest vieren waarbij de supporters van Liverpool te vinden zijn bij de Plaza de Felipe II en de fans van Tottenham bij de Plaza de Colon.

Madrid is echter al enkele dagen het verzamelpunt van Britse voetbalsupporters waarvan er veel naar de Spaanse hoofdstad zijn gekomen zonder entreebewijzen in de hoop deze alsnog voor astronomische bedragen te kunnen kopen.

Maar de politie zal niet alleen actief zijn in Madrid waar de finale gespeeld wordt maar ook op andere plaatsen in Spanje waar veel Britse vakantiegangers bijeenkomen zoals Benidorm, Salou, Mallorca, Ibiza, de Costa del Sol en op de Canarische Eilanden. Ook daar worden bijna 20.000 Britse voetbalfans verwacht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken