Het beroemdste klaprozenveld van Spanje in Zamora

Het beroemdste klaprozenveld van Spanje in Zamora
Beeld: Twitter

Het beroemdste klaprozenveld van Spanje in Zamora

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZAMORA – Net buiten de stad Zamora in Castilië en León en niet ver weg van de Portugese grens ligt een klaprozenveld dat mede dankzij de Japanse Ambassade wereldberoemd is geworden, althans op de Spaanse televisie en op Instagram. Dit ‘campo de amapolas’ staat vol in bloei en alleen de inwoners van de provincie en stad Zamora kunnen van dit natuurspektakel genieten (want reizen buiten de provincie is nog niet toegestaan in Spanje).

Op 24 mei plaatste de Japanse Ambassade op Twitter een foto van het klaprozenveld in Zamora en meteen werd dat opgepikt door o.a. de Spaanse televisie waarna het niet lang duurde voordat veel influencers en Instagrammers zich naar het bloemenveld haasten om foto’s te maken.

Het klaprozenveld ofwel ‘campo de amapolas’ in het Spaans ligt langs de weg tussen Almaraz en Aceñas de Gijón niet ver buiten de stad Zamora in Castilië en Leòn. In het jaar 1.072 vond hier na de dood van Koning Fernando I een veldslag plaats genaamd Cerco de Zamora maar nu is het een vredige plaats met rode klaprozen.

LEESTIP: Zonnebloemen Gran Canaria nieuwe toeristische attractie

Nadat de Japanse Ambassade en de Spaanse televisie zorgden voor nog meer bekendheid waren én zijn er veel inwoners van de provincie Zamora en de stad zelf die zich haasten naar het bloemenveld om de mooiste foto’s te maken en deze uiteraard publiceren op de sociale netwerken zoals Instagram (sorry, het zijn allemaal vrouwen geworden want er zijn geen foto’s met mannen te vinden).

Daarom vandaag even wat anders dan de corona-crisis en de vele problemen in de wereld met enkele mooie foto’s van een klaprozenveld. Kon iedereen nu maar naar dit mooie ‘campo de amapolas’ reizen om mee te doen met de trend 😉

Ga naar de inhoud