Wellicht vanaf 15 juni internationaal toerisme op de Spaanse eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Wellicht vanaf 15 juni internationaal toerisme op de Spaanse eilanden
Beeld: Freepik

MADRID – Spanje is op zoek naar de beste en veilige manier om het internationale toerisme weer op gang te krijgen. Op dit moment gaat men uit van de opening van de grenzen voor de buitenlandse reizigers vanaf juli waarbij de datum 1 juli veel genoemd wordt. Maar er is een kans dat de Balearen en Canarische eilanden vanwege hun geografische ligging en de gunstige gezondheidssituatie wat betreft het coronavirus half juni al buitenlandse vakantiegangers op bezoek kunnen krijgen.

Het Ministerie van Toerisme is al weken in overleg met diverse landen en verschillende autonome regio’s om plannen te maken om op een georganiseerde en gecontroleerde manier buitenlandse toeristen te ontvangen. Daarbij wordt vaak gesproken over de zogenaamde toeristische corridors tussen Spanje en andere landen.

Daarbij gaat het hoofdzakelijk om Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië en de Scandinavische landen, de landen die de meeste toeristen leveren aan Spanje. De bedoeling is om vanaf 15 juni op de Balearen en Canarische Eilanden toeristen uit met name Duitsland en diverse Scandinavische landen toe te staan om naar Spanje te reizen. Er wordt ook gesproken met Groot Brittannië en Frankrijk maar daar zijn nog teveel corona-problemen.

Blijkbaar zijn dit ook de enige autonome regio’s die zich hebben aangeboden om mee te doen in het proefproject om o.a. de gezondheids protocollen en corona-maatregelen te testen op de vliegvelden en in de hotels. De rest van de autonome regio’s op het Spaanse vasteland willen blijkbaar liever wachten tot 1 juli.

De regionale premier van de Balearen wist op zondag na de twaalfde vergadering tussen de regiopremiers en de premier van Spanje te melden dat vanaf 21 juni er op de Balearen geen sprake meer zal zijn van de verplichte quarantaine voor alle (Spaanse en buitenlandse nationaliteit) reizigers die uit het buitenland komen. In principe moet er in juli een einde komen aan deze verplichte thuisquarantaine.

De minister van Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, spreekt liever niet over toeristische corridors maar meer over veilige corridors waarmee men verwijst naar de gezondheid van en voor de toeristen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.