Search
menu
Search

Conflict tussen legale taxi chauffeur en illegale chauffeur in Ibiza

Conflict tussen legale taxi chauffeur en illegale chauffeur in Ibiza
Beeld: @tonicolomareg / twitter

Conflict tussen legale taxi chauffeur en illegale chauffeur in Ibiza

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Ze leven al langer op gespannen voet, de legale taxichauffeurs van Ibiza en de zogeheten taxistas piratas (piratentaxi’s of illegale chauffeurs). Gisteren kwam het tot een conflict tussen twee chauffeurs dat door een van beide werd vastgelegd op camera.

Om als taxichauffeur te werken in Spanje moet je zoals overal beschikken over een vergunning. Die vergunning verzekert dat de chauffeur in kwestie is aangesloten bij de juiste instanties en correct aanrekent en belastingen afdraagt. In heel Spanje zijn er jammer genoeg heel wat chauffeurs die proberen dat alles te vermijden en illegaal voor eigen rekening te rijden. Het komt zowat wekelijks tot botsingen tussen die zogeheten ‘piratas’ en de politie of legale chauffeurs.

Gisteren verschenen beelden op het internet van een conflict tussen een legale chauffeur en een zogezegde taxista pirata (piratentaxi). De legale chauffeur reed de parking van een club in Ses Salines op toen hij zo een piratentaxi aan het werk zag. De man haalde zijn telefoon uit en filmde de piratentaxi, waarop de illegale bestuurder aangelopen kwam. Hij opende de autodeur van de filmende chauffeur en vroeg hem uit te stappen. De man vroeg daarop kordaat om zijn deur weer dicht te doen en hem met rust te laten. De piraat herhaalde zijn vraag om uit te wagen te stappen, en verzekerde de chauffeur dat hij hem niets zou aandoen. 

‘Ga legaal werk zoeken’, verweet de ene chauffeur de andere vervolgens. ‘Neem mij hier mijn werk niet af.’ Uiteindelijk eindigt de video wanneer een paar klanten de legale taxi binnen stappen. Ze wisten de chauffeur te vertellen dat de piratentaxi hen 20 euro wilde aanrekenen voor een traject dat anders slechts 15 euro kostte. Wie zich er van wil verzekeren of een taxi legaal is of niet, dient er op te letten of de gemeentekaart, het licentienummer en de huidige tarieven zichtbaar opgehangen zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?